Alla inlägg under mars 2012

Av Gustav & Filippa - 18 mars 2012 19:29

Trots en liten sovmorgon i morse så har denna dag gått i trötthetens och grinighetens tecken här hemma. Vi var nämligen iväg på middag hos Jonatan och Sebastian igår kväll och mamma och pappa lät oss vara uppe alldeles för länge. Först kl 22.45 var vi hemma, vilket har präglat hela dagen. Inte blev det bättre av att vi var tvungna att följa med mamma och pappa till en massa tråkiga affärer på eftermiddagen. Då inköptes bl a en blandare till badrummet och nya blommor till köksfönstret. Ingen shopping som vi uppskattade direkt! När det var dags för middag så spårade Filippa ur totalt, på en 3-årings vis, och då kände sig mamma och pappa hemskt trötta även de. Nu hoppas vi på att måndagen blir bättre och att elektrikern kommer och fixar belysning till vårt nya badrum i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 mars 2012 21:35

Så var det äntligen fredag igen! I dag blev vi som vanligt hämtade av mamma kl 15. Vi gick sedan till den lokala affären och handlade lite. Vi fick välja ut något till fredagsmys och vi valde då en varsin pinnglass. När vi kom hem var pappa redan hemma. Vi fick dock inte träffa honom särskilt länge. Han skulle nämligen iväg på fest i kväll, så mamma och vi fick äta middag på egen hand. Sedan ville Gustav surfa på Bolibompawebben, medan Filippa ville titta på Madicken på DVD med mamma. Så det blev en lugn kväll med andra ord!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 mars 2012 19:47

           

I dag har vi haft en hantverkare här som bl a har fogat och limmat fast spegeln på väggen. Fint som snus blev det! Efter kvällsmaten fick vi barn surfa på Bolibompawebben, medan mamma städade undan i köket och pappa åkte iväg för att uträtta några ärenden. När han kom hem hade han bl a en dusch och en toalett med sig. Nu väntar vi ivrigt på att kommoden ska komma också, så att rörmokaren kan komma hit och fixa lite rinnande vatten till oss!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 mars 2012 19:56

       

I dag när vi kom hem efter en lång dag på dagis så kunde vi konstatera att plattsättaren hade kaklat färdigt. Allt kakel inklusive mosaiken sitter nu på väggarna och på golvet ligger det svarta klinkerplattor. Allt såg finfint ut och om plattsättaren fogar i morgon så är det sedan bara finliret kvar, typ toalett, kommod, dusch, belysning och andra små petitesser...


Mamma kom som vanligt hem sent i kväll och medan vi väntade på henne och pappa lagade mat så fick vi spela TV- och dataspel. Det är en bra rutin som pappa har infört på måndagar tycker vi. Det är skönt både för honom och för oss att få en lugn start på veckan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2012 20:01

Efter en ganska lugn förmiddag var vi iväg på en liten shoppingtur med mamma och pappa på eftermiddagen. Det shoppades bl a en lampa till vårt nya badrum. Vi hann också äta en utsökt lunch, bestånde av korv och mjukglass, på IKEA. När vi kom hem var vi ute i trädgården en stund, men till sist tröttnade vi och fortsatte att leka inomhus istället. Vi har varit glada i dag, men också ganska busiga, så mamma och pappa tyckte att det var ganska skönt att lugna ner oss med en varsin dusch på kvällskvisten. Sedan blev det barnprogram och kvällsfika precis som vanligt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 mars 2012 20:04

       

I dag blev vi barn hämtade av mamma på dagis redan kl 15, precis som brukligt på fredagar. När vi kom hem blev det TV- och dataspelande för oss. Vi hade nämligen blivit lovade det tidigare i veckan. Först spanade vi dock in badrummet, där plattsättaren hade börjat att kakla i dag. Han hade hunnit en bit på vägen, men mycket återstår att göra, bl a har han ännu inte fått upp kaklet på snedtaket, mosaiken och spegeln som vi ska ha ovanför kommoden. När pappa kom hem från jobbet blev det en fredagsklassiker till middag, nämligen tacos med tillbehör. Gott, tyckte vi allihopa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 mars 2012 20:16

I dag kom äntligen mosaiken som vi ska ha i badrummet. Pappa och Filippa åkte och hämtade den efter maten. Förutom mosaik blir det vita matta kakelplattor i storleken 20x40 cm på väggarna och i snedtaket. På golvet blir det svarta klinkerplattor i storleken 10x10 cm. Vi har haft några lugna dagar nu utan hantverkare springande hemma, men på fredag kommer plattsättaren och det ska bli kul att se hur det blir!


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 5 mars 2012 22:18

Oj, vad snabbt renoveringen går! I dag har hantverkarna fixat tätskikt och fuktspärr i badrummet. Mamma tycker dock att tätskiktet luktar så mycket att hon knappt kan andas, men vi andra är lite mer tåliga av oss. Nu stannar arbetet upp i några dagar eftersom vi ännu inte fått hem mosaiken som vi ska ha runt spegeln och i duschen. Men snart börjar alltså den roliga biten av renoveringen!


/Gustav och Filippa genom amma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards