Alla inlägg under april 2012

Av Gustav & Filippa - 20 april 2012 23:46

Oj, vilket aprilväder vi har haft i dag! Ena stunden har det snöat, andra stunden har det regnat. Det har med andra ord inte varit väder alls för trädgårdsarbete, vilket nog tallstubben ska vara tacksam över. Istället tog pappa med sig Gustav till frisören på eftermiddagen och det var två kortklippta killar som kom hem igen efter någon timme. Annars har det mest städats här i dag och mamma har tvättat kläder och sängkläder till oss barn. Lillebror har varit snäll som vanligt, men något namn har han fortfarande inte fått, vår lilla plutt!


/Gustav och Filippa genom mamma


Av Gustav & Filippa - 19 april 2012 23:46

    

I morse blev det dagis för oss stora barn igen. Lillebror fick dock vara hemma med mamma och pappa. Så mycket hemma var de dock inte. Istället var de bl a till Bauhaus och köpte en dörr till vårt nyrenoverade badrum. Dessutom inhandlades det mat. Sedan kom hela gänget och hämtade oss kl 14. Vi fick då äntligen visa upp lillbrorsan för våra kompisar. Därefter bar det hemåt för bl a lite cykelträning för Gustav och pappa.


I kväll har det jobbats en del i trädgården här hemma. Pappa håller på och gräver upp en stubbe efter en tall som tidigare har stått på vår tomt. Där har han att göra, kan man lugnt säga! Vi får väl se vem som vinner, pappa eller naturen...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 april 2012 23:29

Lillebror blir allt mer vaken för varje dag som går. De första tio dagarna sov han mest, men nu kan han vara vaken ganska långa stunder. Ibland nöjer han sig med att ligga och spana, men ofta vill han vara i mammas eller pappas famn. Annars visar han sitt heta temperament! Hans nacke börjar bli riktigt stark, vilket märks när han vill kolla in något. Men stabiliteten är inte där ännu.


Kvällsrutinerna fungerar riktigt bra numera. Brorsan somnar ganska sent, i regel mellan kl 22 och 23 på kvällen, men sover sedan som en stock till någon gång mellan kl 04 och 05 på morgonen. Efter att ha fått lite mat i magen somnar han om utan problem. Efter lite påfyllning runt kl 07.30 somnar han om ännu en gång för att sedan gå upp när mamma går upp. Vi syskon är fortfarande väldigt snälla mot lillebror och särskilt Filippa gillar att mysa med honom och kalla honom för saker som Lilla Plutten. Något namn har han ju ännu inte fått så Lilla Plutten får nog gälla ett tag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 april 2012 22:09

Efter några veckors ledighet var vi tillbaka på dagis i dag. För Gustav stod ett besök på konstmuséet på schemat, medan Filippa fick leka med sina kompisar. Under tiden passade mamma, pappa och lillebror på att köpa handdukskrokar och annat till vårt nya badrum. Kl 14 blev vi hämtade av pappa, som lämnade av oss hos mamma och brorsan för att sedan åka till jobbet och laga mat. Han ska nämligen vara med i en tävling nästa vecka och måste såklart vara väl förberedd då. Så fort vi kom hem undrade vi var lillebror var någonstans och sedan blev det en hel del mys med honom på eftermiddagen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 april 2012 22:49

      

Äntligen har vi haft lite härligt vårväder att njuta av! Efter en stund i trädgården så tog vi en "cykelpromenad" med mamma och pappa på eftermiddagen. Vi barn cyklade alltså, medan mamma och pappa promenerade och lillbrorsan låg i vagnen. Vår cykelpromenad slutade i en lekpark, där vi roade oss en stund tills lillebror blev hungrig och ville hem. Väl hemma igen satte pappa fyr på grillen och årets första grillning var ett faktum. Fläskkotletter med färskpotatis blev det. Gott och somrigt!


I kväll har lillebror fått sitt första dopp i badbaljan och till skillnad från oss när vi var små så gillade han det. Han blev alldeles lugn när vattnet omslöt honom. Vi barn fick självklart hjälpa till att bada lillebror. Sedan fick han Filippas gamla pyjamas på sig och däckade i soffan.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2012 22:57

I förmiddags var det dags för lillebrors första besök på BVC. Där blev han självklart både vägd och mätt. Han väger numera 3900 gr, så den nedåtgående trenden verkar bruten. Han är fortfarande 56 cm lång, precis som när han föddes. Huvudomfånget hade dock ökat något till 37,2 cm. Allt var med andra ord bra!


Efter besöket på BVC följde lite shopping. Vi besökte bl a några leksaksaffärer. Det blev också en enkel lunch på IKEA. Där upptäcktes att Gustav har en lös framtand i överkäken. Det var ett tag sedan som han tappade sina två första tänder, men nu verkar det alltså dags igen. Shoppingrundan avslutades på City Gross, där en hel del mat inhandlades. Lillebror sov igenom hela shoppingrundan och vaknade först när vi var på väg hem igen. Då var det dock en hungrig liten kille som ville ha mat på momangen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 april 2012 23:23

      

I dag fyller lillebror en vecka! Detta firade han med att faktiskt sova riktigt bra i natt. Följaktligen har han också varit ovanligt vaken av sig i dag. Torsdagen blev annars ganska lugn här hemma, i alla fall för lillebror, Filippa och mamma. Gustav och pappa var dock iväg till äventyrsbadet på eftermiddagen och roade sig. Nästa vecka är det Filippas tur att följa med pappa dit och hon längtar redan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2012 21:39

          

De två senaste nätterna har lillebror sovit lite bättre än i början, så nu hoppas mamma och pappa att det ska fortsätta så. Vi barn störs dock inte särskilt mycket av hans skrik, utan vi sover som stockar ändå.


Dagen har förflutit ganska lugnt. Filippa har varit ute och cyklat med pappa, medan Gustav stannade inne i värmen med mamma och brorsan. På eftermiddagen var pappa iväg och jobbade några timmar. Mamma passade då på att lägga lillebror i hans spjälsäng en stund. Han har knappt legat där alls hittills, så mamma tyckte att det var dags! Det gick väl sådär, men man måste ju börja någonstans. Sedan blev det kassler med ris och sallad till middag. Kvällen har varit lugn och vi har knappt sett ögonen på lillebror. Han bara sover och sover...


/Gustav och Filippa genom mamma 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards