Alla inlägg under maj 2012

Av Gustav & Filippa - 20 maj 2012 22:51

Mamma och pappa tror knappt att det är sant! Filippa har äntligen börjat att somna utan mamma eller pappa i sängen på kvällarna. Det gör mammas och pappas liv lite enklare, inte minst nu när lillebror finns. Nu kan de nämligen natta oss barn och sedan gå och göra någonting annat medan vi somnar sött. Detta framsteg måste naturligtvis belönas. Filippa fick därför en egen hoppboll i dag, så nu slipper hon sukta efter Gustavs och kan hoppa när hon vill. Även det förenklar livet för mamma och pappa en hel del eftersom det blir mindre syskongnabb...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 maj 2012 22:34

    

I dag har lillebror varit på sitt första dop! Det var tvillingarna Jack och Lisa som döptes. Även resten av familjen var såklart med. Sedan blev vi bjudna på lunch i lokalen bredvid. När maten låg i våra magar blev det lek för hela slanten och emellanåt gick det ganska vilt till. Gustav höll bl a på att ramla ner i en liten damm, men klarade sig med blotta förskräckelsen från ett ofrivilligt dopp...


När vi kom hem blev det mer lek, medan mamma och pappa ägnade sig åt arbete. Pappa började bl a att måla altantaket. Sedan blev det grillad fläskytterfilé med klyftpotatis och tomat- och mozzarellasallad till middag. Mamma och pappa skulle till varje pris sitta ute, trots att det emellanåt blåste ganska rejält. Men är det vår så är det!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2012 23:05

      

Även i dag var vi lediga allihopa. Vi passade då på att åka iväg och shoppa skor till oss barn. Hela fyra par blev det - två par sandaler, ett par finskor till Filippa och ett par Crocs (alltså Foppatofflor) till Gustav. Dessutom inhandlades det doppresenter och en hel del mat så klart, inklusive färsk lax i stora lass.


Sedan bar det hem för att laga middag. Givetvis stod det lax på menyn. Laxen serverades med kokt delikatesspotatis, gräddfil och hemodlad gräslök. När mamma hade röjt undan efter maten blev det namnsdagsfirande. Gustav heter nämligen också Erik, som har namnsdag i dag. Han fick en stor röd hoppboll i present, som överlämnades av lillebror. Därefter blev det hoppande för hela slanten, medan lillasyster avundsjukt tittade på. Som tur var lät storebror henne hoppa lite på slutet - efter viss övertalning från den ömma modern...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2012 22:56

I dag har vi barn varit lediga från dagis och pappa från jobbet och som om inte detta vore nog väntar ytterligare några dagar med ledighet. Skönt! Dagen har varit ganska lugn och främst tillbringats hemma. Pappa har gjort rent och oljat in altanen på framsidan. Mamma och lillebror tog en promenad på eftermiddagen och kom hem med två lyktor från Chilli Store som ska stå på altanen på baksidan. Sedan blev det en del trädgårdsarbete för mamma och målning för pappa medan lillebror sov i vagnen i flera timmar. I kväll har pappa och vi barn ätit hamburgare från McDonalds och sedan tittade vi barn på en tecknad film på TV innan det var dags att gå och lägga sig och överlåta TV:n till pappa och ishockey-VM.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2012 22:20

  

Äntligen har mamma och pappa bestämt sig för vad lillebror ska heta! Det blir inte Edvin, Pippi eller Madicken som vi barn har förespråkat. Istället blir det Alvin. Mamma och pappa har haft det namnet i åtanke ganska länge nu och tycker tydligen att lillebror verkligen känns som en Alvin, så då finns det väl inte så mycket som vi barn kan göra åt saken. Nu gäller det bara för mamma och pappa att komma på två namn till, så att lillebror har tre förnamn precis som storebror och storasyster!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2012 23:01

Så var det söndag igen! Dagen började med att pappa klippte gräsmattan för första gången i år. Kl 14 var vi till Leos lekland på kalas. Det var Alexander som firade sin sjätte födelsedag. Kalaset började med korv och glass i ett jättehäftigt Star Wars-rum. Sedan blev det fri lek bland rutschkanor, studsmattor, piratskepp och annat kul. Kalaset avslutades med en varsin godispåse och sedan var det dags att åka hem. Väl hemma blev det grillad fläskytterfilé med klyftpotatis till middag. Sedan var det helt plötsligt kväll och dags för duschning. Det slapp dock lillebror som badade redan i förmiddags. Lillebror har nu äntligen börjat att le "på riktigt". Gör man något riktigt kul kan man få ett härligt leende tillbaka. Dessvärre har han dock börjat att tappa hår och hårfästet smyger sig högre och högre upp för varje dag som går. Snart kommer han nog att vara lika skallig som Filippa var när hon var liten!


/Gustav och Filippa genom mamma



Av Gustav & Filippa - 11 maj 2012 23:16

  

Vilken trist fredag det blev! Vädret har varit misär, så vi har suttit inne hela dagen. Inte blev det roligare av att mamma och pappa tog med oss till Plantagen för att handla blommor i kväll. Som tur var så hann vi med ett snabbt besök till leksaksbutiken först, annars hade denna dag verkligen varit helt bortkastad. Tur också att vi har en så söt och snäll lillebror som kan muntra upp oss även när det regnar som mest!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2012 22:15

De senaste dagarna har lillebror varit lite krasslig. Det verkar som att han har åkt på sin första förkylning. Förmodligen är det storasyster som har smittat honom. Lillebror har varit lite snorig, hostat emellanåt och "pipit" mer än vanligt när han ätit. Humöret har det dock inte varit något fel på. Lillebror är överhuvudtaget en ganska snäll liten kille, som är nöjd för det mesta och sover bra på nätterna. Men temperamentet finns där, så det kommer nog att bli full fart när han blir lite äldre!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards