Alla inlägg under maj 2012

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2012 23:10

I morse var det lite stressigt när vi skulle till dagis. Det var nämligen utflyktsdags för Gustav och då gäller det att komma i tid, vilket inte alltid är det lättaste. Vi lyckades som tur var, så Gustav fick följa med till 4H-gården. Sedan var mamma med lillebror på kontroll på BVC. Lillbrorsan väger numera 4500 gr och är 57,8 cm lång. Huvudomfånget är 39 cm. Tyvärr var han på ganska dåligt humör under besöket på BVC och visade upp sin sämsta sida.


Kl 15 kom både mamma och pappa till dagis. Det var nämligen dags för vårbruk, vilket innebär att alla mammor och pappor sätts i arbete för att få dagisgården så fin som möjligt. Mamma planterade bl a blommor och pappa sopade grus och grillade korv till alla deltagare. Grillen var dock låg så pappa fick ganska ont i ryggen efter ett tag. Som tur var kom då mamma till undsättning och tog över grillandet. När gården var i toppskick igen styrde vi kosan hemåt för att varva ner efter en lång dag.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2012 22:49

I morse fick vi skjuts av farfar till dagis. Det var skönt att slippa gå, tyckte mamma och Gustav. Sedan styrde farmor och farfar kosan hemåt för den här gången. Nu syns vi inte igen förrän i sommar!


I kväll har hela familjen varit iväg på fotbollsträning. Det var Gustav som började på knattefotbollsskola, medan vi andra tittade på. Gustav tyckte att det var jätteroligt, inte minst eftersom en av hans bästa kompisar på dagis hamnade i samma grupp. Men det var lite jobbigt också, precis som det ska vara!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2012 23:22

        

Tänk vad tiden går fort! I dag blir lillebror en hel månad gammal! Och fortfarande är han namnlös, lilla plutten. Men mamma och pappa börjar nog närma sig ett beslut, om man får tro ryktet... Det känns förresten som att lillebror har växt en hel del på sistone, så det ska bli kul att se hans nya mått på tisdag!


På förmiddagen var vi på födelsedagskalas på 4H. Det var Stella som fyllde 3 år. Där bjöds vi på korvlunch och fika. Sedan blev det ponnyridning och skattjakt på godispåsar. När vi kom hem käkade vi upp vårt godis och sedan fick farmor och farfar pyssla om oss medan mamma, pappa och lillebror åkte och handlade. I kväll blev det grillat till middag och jordgubbar med glass till efterrätt. Sedan tittade vi på ishockey-VM på TV innan det var dags att krypa till kojs.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2012 22:45

  

Efter en relativt lugn förmiddag var vi stora barn hem till mormor och morfar på eftermiddagen. Mamma försökte under tiden både söva lillebror och få lite gjort hemma, men inget av det gick tydligen särskilt bra. När vi kom hem igen var det fullt drag hemma. Farmor och farfar hade nämligen anlänt från ett snöigt (!) Mora. De fick då träffa lillebror för första gången, och han dem. Sedan blev det tacos med tillbehör till middag innan mamma och pappa slängde in oss barn i duschen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 maj 2012 22:53

      

I dag har Filippa haft namnsdag, vilket hon talade om för alla som ville höra på dagis. Storebror fick den stora äran att överlämna en present i kväll. I paketet, som Filippa ivrigt öppnade, låg DVD-filmen Lady och Lufsen. Filippa älskar ju hundar, så det var en bra present tyckte hon! Som om inte detta vore nog fick hon dessutom ett litet set med ringar av mormor och morfar, vilket Gustav nog också hade velat haft. Fast istället för hjärtan och sjärnor ville han ha dödskallar på sina ringar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 maj 2012 23:49

Efter den sena kvällen igår var det skönt att vi var lediga i dag. I morse sov vi ganska länge och sedan blev det en lugn förmiddag. Kl 13.30 fick vi besök av granntjejen och grannkillen med föräldrar. Vi bjöd dem på fika och sedan var det väl tänkt att vi skulle leka, men det orkade vi inte utan vi satte oss i soffan och tittade på en film istället. När gästerna hade gått röjde mamma i köket och sedan började pappa med maten. Det blev grillat för tredje dagen i rad. Det märks att våren är här!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards