Alla inlägg under juli 2012

Av Gustav & Filippa - 19 juli 2012 22:16

  

Nu är vi hemma igen efter åtta härliga dagar i Dalarna! Vi har umgåtts med farmor och farfar, firat farfars födelsedag, varit med på en majstångsresning och en fäboddag, badat i iskallt vatten, fiskat regnbågslax, ätit glass, shoppat, hoppat i en hoppborg, varit på Tomteland, somnat till en film varje kväll och gjort en massa andra roliga saker. Men nu är vi hemma igen och hoppas på lite bättre väder än vad det var i Dalarna!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 juli 2012 23:23

   Lillebror har fått en ny hobby! Han har nämligen upptäckt sina fötter och ligger gärna och håller i dem när han får chansen. Så här såg det ut häromkvällen när han hade tagit ett rejält grepp om fötterna med bägge händerna. Överhuvudtaget är han mycket mer målinriktad med sina händer nu än tidigare och man får se upp så att han inte drar en i håret eller gör något annat bus. Särskilt mammas hår ligger illa till. Hon har ju längst hår i familjen, så det är såklart extra kul att dra i just det!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juli 2012 20:32

        

I dag har vi haft ännu en härlig dag i Mångberg. Först var vi ner och deltog i fäboddagen. Vi spanade in sågen och lekte med smågrodorna i dammen. Sedan gick vi tillbaka till farmors och farfars stuga. Där försökte vi flyga med drakar och så blev det jättegod kyckling till middag. Efter maten gick vi ner till dammen igen för att bada. Det var dock i kallaste laget och när åskan kom gav vi upp och styrde kosan tillbaka till stan.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juli 2012 23:30

         

Efter en väldigt lugn dag var vi på majstångsresning i Mångberg i kväll. Förutom att beskåda när majstången steg mot skyn passade vi på att doppa fötterna i dammen, leta grodbarn och bli filmade av ett japanskt TV-team. Gustav vann också en chokladkaka på chokladhjulet, som han stolt delade med sig av till alla som ville ha. Man blir dock blöt av att leka i dammen, så innan vi kunde åka tillbaka till lägenheten blev det eldning i farmors och farfars stuga och torkning av dyngsura kläder.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juli 2012 21:00

          

I dag har vi varit och hälsat på tomten och hans vänner på Tomteland. Vi hade sällskap av våra grannar hemifrån. Vi följde med i intrigerna bland sagofigurerna, åkte båt och gav tomten våra önskelistor. Tyvärr hade vi dock otur med vädret. Det ösregnade emellanåt och till sist gav vi upp och styrde färden tillbaka till lägenheten. Här har vi "softat" hela kvällen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juli 2012 23:50

      

I dag fyller farfar 70 år, vilket vi har firat i dagarna två! Först med Amanda och Ellen med familj igår. Det blev ett restaurangbesök med god mat och sedan pappas jordgubbstårta hemma hos farmor och farfar. I dag fortsatte firandet med uppvaktning från släkt och vänner i farfars stuga och med ännu mera tårta! Tyvärr var inte vädret det bästa, men det börjar man ju nästan bli van vid nu efter denna regniga och kalla sommar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juli 2012 23:30

I dag kl 13.30 var det dags för Alvin att besöka BVC igen. Hela familjen var med för att stötta - det var nämligen dags för första vaccinationen. Först blev det dock vägning och mätning. Alvin väger numera 5725 gr och är 64,5 cm lång. Sedan var det dags för de otäcka sprutorna. Inte bara en utan två stycken sprutor fick han, närmare bestämt pentavac och synflorix. För att bespara honom lite lidande kallade BVC-sköterskan in en annan sköterska. De gav honom sedan de två sprutorna samtidigt i olika ben. Därmed behövde han bara bli ledsen en gång. Några tårar kom det, men det gick snabbt över. När vi var klara inne hos sköterskan passade vi på att väga och mäta de övriga barnen i familjen också. Gustav är numera 120 cm lång och väger 22,2 kg (med kläder på). Filippa är 102,5 cm lång och väger 17,4 kg (med kläder på). Tänk så stora vi har blivit!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juli 2012 23:43

                

I kväll kom vi hem igen efter att ha tillbringat en minisemester i Eskílstuna med Jonatan, Sebastian, Anton och deras föräldrar. Vi åkte i lördags och vårt första stopp var i Strängnäs, där vi stannade och åt lunch och lekte en stund i en lekpark. Sedan fortsatte vi till Vilsta i Eskilstuna, där vi hade hyrt två stugor bredvid varandra. På kvällen grillade vi hamburgare och vi barn badade näck i sjön.


På söndagen var det dåligt väder så vi tog oss in till Eskilstuna och roade oss. Vi spelade bl a bowling och gick på styltor. Våra mammor shoppade också en del, så alla var nöjda och glada när det var dags att åka tillbaka till stugorna för att laga middag.


I dag besökte vi Parken Zoo, vilket var själva målet med vår resa. Vi började med att titta på djuren. Efter att ha ätit lunch och glass ägnade vi resten av besöket åt att åka karuseller. Pappa åkte också en del, trots att han påstod att han inte gillade sådant. Vi stannade kvar ända till kl 19, då parken stängde för i dag och det var dags att styra kosan hemåt. Av förklarliga skäl var det en mycket trött familj som rullade upp för garageuppfarten kl 21.45 i kväll.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards