Alla inlägg under augusti 2012

Av Gustav & Filippa - 19 augusti 2012 23:30

    

I natt har vi stora barn sovit över hos mormor. Mamma, pappa och Alvin var nämligen på kräftskiva igår kväll och kom hem först runt kl 03 i natt. Det slapp vi stora barn som tur var, men stackars lillebror! Kl 15 i dag fick vi återse honom när mamma och pappa kom och hämtade oss hos mormor. Sedan tog hela familjen en "cykelpromenad". Gustav cyklar numera obehindrat och är även duktig på att starta. Det här med att bromsa är dock hans akilleshäl. Ibland glömmer han helt enkelt bort att bromsa, vilket inte är särskilt bra när det kommer olika hinder i vägen...


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 17 augusti 2012 23:54

I dag fortsatte inskolningen av Gustav. Han vinkade glatt adjö i morse och efter två timmar så blev han hämtad. Allt hade gått fortsatt bra. Under tiden Gustav var på skolan passade vi på att hälsa på och lämna kläder på Filippas dagis. Kl 10.30 var det dags för farmor och farfar att styra kosan hemåt efter att ha bott hos oss i några dagar. Som vanligt blev det väldigt tomt när de hade åkt.


I kväll har vi haft besök av Stella och Nova med föräldrar. Vi bjöd dem på en trerätters middag. Den innehöll bl a bruschetta, grillade fläskkotletter och pappas hemmagjorda cappuccinoglass. Vi barn fick dock nöja oss med köpt hallonglass. Kvällen spenderades på altanen, i slutet med levande ljus. Mysigt!


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2012 22:13

    

I dag tog sommarlovet slut för Gustavs del. I dag började han nämligen i förskoleklass! Han har nu alltså lämnat dagisvärlden bakom sig och inträtt i skolvärlden - ett stort steg! Kl 09 lämnade resten av familjen samt farmor av honom vid skolan. Han följde glatt med fröken och de andra barnen in i klassrummet och vinkade adjö till resten av familjen. Som tur var kände han två killar i klassen sedan tidigare. Kl 11 blev han hämtad igen. Det är nämligen bara inskolning den här veckan. I dag hade han bl a fått berätta om ett sommarminne utifrån en bild som han hade med sig och så hade han fått en egen låda att förvara sina saker i. Fast roligast var det nog att ha rast!


Nu är Gustav värsta stora killen med andra ord! Och mamma som tycker att han nyss föddes... Som om inte det vore nog med att börja i förskoleklass så har han dessutom tappat sin femte tand i dag - den som sitter till vänster om den vänstra framtanden i överkäken.


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2012 23:53

I morse när vi barn vaknade var det bara att gå ner till farmor och farfar, som redan var uppe. Det är alltid lika mysigt att få vara med dem medan mamma och pappa fortfarande sover. Efter att mamma och pappa släpat sig upp åkte vi ner på stan för att bli fotograferade kl 14. Fotograferingen gick bra, så nu har vi både gruppbilder och porträttbilder på oss alla tre. Till och med lillebror fastnade på bild. Efter fotograferingen belönades vi med valfri glass på stan. Så småningom åkte vi hemåt till farmor och farfar. I kväll blev det sushi till middag på altanen. Vi barn valde dock att äta blodpudding, men det var gott det med!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2012 23:38

  

I eftermiddags fick vi besök av farmor och farfar. De ville bl a fira Filippas födelsedag i förskott. Efter maten fick sålunda Filippa årets första födelsedagspresent, en stor kartong med smålego! Storebror gillade presenten extra mycket och hjälpte sedan Filippa att bygga ihop legot.


I kväll har pappa ägnat sig åt att foga på gästtoaletten. Värre än att foga var nog dock att göra rent efteråt. Först kl 23.30 blev han klar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 augusti 2012 23:52

  

I dag var det dags för kontroll på BVC för både Filippa och Alvin. Alvin hade växt en hel del sedan sist och väger numera 6460 gr och är 67 cm lång. Huvudomfånget ligger på 43 cm. Sedan blev det fyraårskontroll för Filippa. Hon fick bl a beskriva några bilder i ett häfte. Hon klarade allt galant, förutom bilden på en vante. Hade hon förträngt hösten och vintern måhända? Hon fick också genomgå ett syntest, som hon till skillnad från storebror när det begav sig klarade utan problem. Även Filippa hade växt en hel del sedan sist det var vägning och mätning. Hon väger numera 17 kg och är 103,5 cm lång. Därmed är hon en riktig "medeltjej". När BVC-besöket var avklarat for vi till Kvantum och handlade mat. Sedan blev det klinkning för pappa på gästtoaletten. Nu har han kaklat och klinkat i hela tre dagar. Det som bara skulle ta en dag! Det är tur att vi fortfarande har semester!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2012 23:30

    

I dag var det dags för pappa att börja kakla gästtoaletten. Som vanligt tog det mycket längre tid än vad man kunde tro och trots att han höll på till sen kväll så kom han "bara" knappt halvvägs. Det var nämligen väldigt många plattor som behövde skäras till, men förhoppningsvis blir det bra när allt är klart!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2012 22:53

       

      

Efter att pappa ägnat sig åt renovering större delen av veckan tog vi i dag lite semester och drog iväg på kryssning till Åland. Vi fikade, lekte i Alfons Åberg-landet, var upp på däck och spanade, åt massor av god mat i skärgårdsbuffén och shoppade. Vi barn skötte oss så gott som exemplariskt tyckte mamma och pappa och belöningen kom i bilen när vi fick smaska på vårt nyinköpta godis fastän det bara är fredag. När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag, men sedan blev det lekplatsbesök med mamma och kul med våra dagiskompisar som bor jättenära oss.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se