Alla inlägg under augusti 2012

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2012 22:18

  

I dag har pappa fortsatt med renoveringen av gästtoaletten. Dagens insats blev att lägga en fuktspärr, iklädd en stor svart skyddsmask (för luktens skull). Utöver det hann han också ta med Gustav på en cykeltur. Gustav cyklar numera utan att pappa håller i, men han måste träna lite till på att starta.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 8 augusti 2012 23:39

I dag har pappa fortsatt med renoveringen av gästtoaletten. Han har bl a byggt in rören och satt upp gipsskivor. Bara tråkiga saker med andra ord. Vi andra valde därför att fly fältet på eftermiddagen. Som vanligt hamnade vi i en lekpark. Den här gången ganska långt hemifrån. Vi lekte och gjorde nya bekantskaper, medan mamma mest satt på en bänk och hostade och lillebror sov i vagnen. På hemvägen stannade vi till vid en kiosk och köpte glass och sedan väntade matlagning för mamma och TV-tittande för oss.


/Gustav och Filippa genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 7 augusti 2012 23:45

  

I dag drog pappa igång ett nytt projekt - att renovera gästtoaletten. Det var faktiskt det första vi gjorde när vi flyttade hit för tre år sedan, men efter vårens stamrenovering då vissa ingrepp behövde göras på gästtoaletten var det alltså dags igen. Eftermiddagen ägnades därför åt att ta bort all inredning samt kakel och klinker.


Vi barn var inte så sugna på att hjälpa pappa så istället följde vi med mamma till affären och handlade lite. Gustav tog sig dit på sin sparkcykel, medan Filippa cyklade på sin vanliga cykel. Efter ett litet gästspel hemma tog vi oss till lekparken. När vi kom dit var det tomt och trist, men snart kom det ett syskonpar dit som vi lärde känna. Gustav ska förresten snart börja i samma klass som den äldre av dem. Som om inte det vore nog så dök dessutom några dagiskompisar upp lite senare, så det blev verkligen full fart i lekparken i dag. Till sist var vi dock tvungna att gå hem och laga middag till pappa. Torsk med dilltäcke, kokt ägg och ris fick han i dag - och även vi såklart!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 augusti 2012 23:30

      

I dag blir Alvin hela fyra månader! Värsta stora killen med andra ord! Snart får han börja med smakportioner och sitta i en riktig barnstol. Men vi väntar nog ett litet tag till med det. Det är bäst att skynda långsamt.


Mamma och pappa tycker att det har hänt otroligt mycket med Alvin den senaste månaden. Utvecklingen har verkligen tagit fart. Alvin är numera stabil i nacken och kan hålla huvudet uppe när han ligger på mage. Det är dock inget han gillar att göra några längre stunder. Hans största fritidsintresse är att hålla på med sina händer och fötter och han tar gärna ett smakprov när tillfälle ges. Han grabbar numera tag i saker och håller fast dem hårt, inte minst mammas hår. Hon kommer knappt loss ibland. Om något är riktigt roligt så skrattar han, men oftast nöjer han sig med att le. Han har också börjat att "snacka" lite smått, även om vi inte begriper ett dugg av vad han säger. Han sover lite sämre än tidigare tycker mamma. Han brukar börja natten i spjälsängen, men när han vaknar är det kört och sedan ligger han klistrad bredvid mamma resten av natten. Någon riktig kvällskinkighet har dock fortfarande inte dykt upp, även om han trivs bäst när mamma eller pappa bär runt på honom. På förmiddagarna ligger han dock gärna i babysittern och spanar på vad hans föräldrar eller syskon pysslar med. Då är han en riktig liten solstråle!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 augusti 2012 22:43

I dag blev det ingen utflykt utan istället höll vi oss på hemmaplan. Det blev lek i vår gamla vanliga lekpark med kompisar från dagis. De följde sedan med oss hem och lekte en stund innan deras mamma kom och hämtade dem. Då var det helt plötsligt dags för middag. När maten låg i våra magar tog vi oss till affären. Vi stora barn cyklade, Alvin låg i vagnen och mamma och pappa gick. I dag gjorde Gustav jättestora framsteg med cyklingen och han cyklade långa sträckor utan att pappa höll i! Nu gäller det bara att lära sig styra ordentligt också...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 augusti 2012 22:10

              

I morse låg Alvin i sängen hos mamma och pappa och "snackade" för fullt. Så mycket har han nog inte snackat sammantaget under hela sitt liv som han gjorde då. Det händer verkligen mycket med lillbrorsan just nu! På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till Sigtuna. Vi började med att äta mackor på Tant Bruns kaffestuga. Sedan spanade vi in en kyrkoruin och Mariakyrkan, där mormor döptes för många år sedan. Besöket i Sigtuna avslutades med en promenad längs vattnet och en varsin glass. Sedan somnade alla barn i bilen på vägen hem. Som tur var höll sig dock mamma och pappa vakna.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 augusti 2012 22:14

Så var det redan augusti! Hösten börjar närma sig lite smått, eller är den kanske redan här? Kallt har det i alla fall varit de senaste dagarna. Annars händer det inte så mycket här hemma. Vi har haft några riktigt lugna dagar, men lite har det i alla fall blivit gjort. Pappa har beställt kakel till gästtoaletten som snart ska renoveras (igen) och Gustav har gjort framsteg med cyklingen. Kanske har det äntligen vänt?


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se