Alla inlägg under september 2012

Av Gustav & Filippa - 18 september 2012 22:08

Varje vecka arbetar Gustavs klass med en bokstav och på tisdagar ska alla i klassen ta med sig en sak som börjar på veckans bokstav. Den här veckan är det C som gäller. Följaktligen hade Gustav med sig en citron till skolan i dag. Förra veckan hade han med sig en bok (lämpligt nog Bockarna Bruse) och veckan innan det ett armband. Undrar vad vi ska hitta på när det är bokstaven X?


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 september 2012 23:38

Den här helgen har pappa tagit itu med gästtoaletten igen efter ett långt uppehåll. Igår skrapade han fogar. Den första fogningen blev ju inte riktigt bra. I dag fogade han med en ljusare fog än förra gången. Det blev mycket bättre! Vi barn har under helgen bl a umgåtts med morfar och så har Gustav haft en klasskompis på besök. Mamma och Alvin har varit ute på äventyr utan resten av familjen två dagar i rad. Så mycker mer hände inte den här helgen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 september 2012 21:54

I kväll har mamma varit på föräldramöte på dagis. Mötet började med en presentation av föräldrarna, där de fick berätta vad de ville bli när de var små. Sedan berättade en av fröknarna vad barnen hade sagt att de vill bli när de är stora. Filippa vill bli prinsessa och gifta sig med en kung.. och så vill hon vara med mamma på hennes skola. Mamma föredrar nog det sista i så fall...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 september 2012 20:41

I kväll har det varit fullt upp! För Gustav var det tredje gången på simskolan. Han tycket fortfarande att det är jättekul och har nu börjat att doppa huvudet. För Filippa var det första gången på gymnastiken, som hon ska gå på i höst. Även Filippa tyckte att det var jättekul. Det blev både rolig uppvärmning och hinderbana i dag. Lite extra kul blev det tack vare att Stella och hennes mamma var där. Medan resten av familjen var upptagen med simskola respektive gymnastik fick Alvin spendera lite tid med mormor, vilket var roligt både för honom och mormor!


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2012 22:31

Nu har även en andra tand dykt upp hos Alvin. Den sitter till höger i hans underkäke, alldeles bredvid den första tanden. Nu hoppas mamma att det dröjer innan Alvin får fler tänder. Lillebror har annars varit på ett synnerligen gott humör i dag och har till och med åkt vagn utan protester. Han somnar för övrigt tidigare på kvällarna numera. Mellan kl 20 och 21 brukar han däcka bredvid mamma eller pappa på soffan i vardagsrummet. Sedan ligger han där och sover resten av kvällen tills pappa går och lägger sig, medan mamma oftast är uppe en stund till fastän hon inte borde...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 september 2012 23:18

Oj, vilken intensiv helg vi har haft. Igår blev det shopping, kulturnatt och middag hos Stella och Nova. Vi var hemma först runt midnatt efter en lång och kall promenad hem. I dag tog mamma med oss till lekparken, medan pappa skrapade bort fog på gästtoaletten. Där träffade vi på flera kompisar och det slutade med att Gustav gick hem till en klasskompis och Filippa till en dagiskompis. Väl hemma igen blev det grillade fläskkotletter med klyftpotatis till middag och för en gångs skull åt vi barn som hungriga vargar. Detsamma kan dock inte sägas om Alvin, som fick smaka morots- och potatispuré som gav honom kväljningar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 september 2012 21:38

I kväll var det upp till bevis för Gustav! Han skulle visa att han behärskade cyklingens alla moment för pappa. Klarade han testet skulle han få sin hett eftertraktade belöning: ett Star Wars-spel till Wii. Testet gick bra och pappa blev nöjd, så nu blir det shopping i morgon för en lycklig Gustav!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 september 2012 22:00

          

I dag fyller lillebror hela fem månader! Dagen till ära tog mamma med honom till BVC och vägde honom på egen hand i ett rum som de har där. Lillebror väger numera 6820 gr. När han låg näck på vågen passade han dock på att kissa, så då blev han nog några gram lättare!


Den senaste månaden har Alvin bl a fått sin första tand och börjat med smakportioner lite smått. Inte heller i dag tyckte han dock att purén var särskilt god, men det kommer nog. Hans främsta fritidsintresse är för tillfället att leka med fötterna. Han drar gärna av sig strumporna och tuggar på dem om han får chansen. Han snackar allt mer, ofta i form av små tjut, och i dag tyckte Gustav att han sa hej när vi hämtade Gustav på skolan. Han har fortfarande inte börjat att sova hela nätter och nappen gör honom ofta mer arg än lugn, så nu börjar mamma tro att det inte blir någon nappkille det här!


/Gustav och Filippa genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards