Alla inlägg under december 2012

Av Gustav & Filippa - 21 december 2012 23:48

I dag började äntligen jullovet för oss stora barn - och därmed även för mamma som nu slipper stressiga mornar ett tag framöver. Dagen tillbringades i hemmets lugna vrå. Vi passade bl a på att spela en del på pappas surfplatta medan han var på jobbet. Till middag blev det mammas tacogratäng med sallad och sedan åkte vi iväg för att handla bl a julmat. Konstigt nog var vi inte ensamma på affären!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 december 2012 23:45

I dag var det dags för Gustavs första skolavslutning. Efter att ha varit iväg och lämnat Filippa på dagis var mamma och Alvin med under den historiska händelsen. Det blev bl a fika, sång och filmvisning av Pelle Svanslös i klassrummet. Alvin var på sitt bästa humör och charmade alla, både liten och stor. Under filmvisningen satt han bredvid Gustav på golvet och väckte de andra killarnas uppmärksamhet med sin lilla uppenbarelse. Skolavslutningen avrundades utomhus med ännu mera skönsång och sedan följde Gustav och Alvin med mamma till det stora köpcentrumet, där det blev lunch och julklappsshopping fram till kl 14, då Filippa blev hämtad på dagis. Sedan blev det ännu mera julklappsshopping i kväll, men då fick alla barnen vara hos mormor och morfar för att behålla överraskningsmomentet på julafton!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 december 2012 23:12

Mamma har ju tidigare uttryckt visst missnöje över lillebrors bristande intresse för lampan, men nu kanske det har vänt. I dag pekade han nämligen ut lampan med handen för första gången, och inte bara en gång utan flera! Det går visst åt rätt håll, trots allt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 december 2012 23:26

Just nu är lillebror i en ganska jobbig fas. Han gillar inte att sysselsätta sig själv längre, utan så fort mamma eller pappa lämnar rummet så blir det ramaskri från hans sida. Och han ger sig inte förrän mamma eller pappa är tillbaka och tar upp honom i famnen. Det här med att peka ut lampan är fortfarande inte hans grej, men nu har han börjat med att vinka om man vinkar till honom och säger hej. Inte alltid såklart, men när han vill imponera på oss så vinkar han med sin lilla hand och sedan spricker han upp i ett härligt solskensleende!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 december 2012 22:02

I natt sov Alvin borta för första gången. Det gick bra, även om han vaknade några gånger, men det gör han även hemma så det var ju inget nytt. Mamma och pappa passade tydligen på att sova riktigt länge i morse och sedan röjde och städade de under eftermiddagen. Först kl 17.30 kom vi barn hem igen, men då blev det många kramar och pussar innan det var dags för duschning och kvällsfika.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 december 2012 23:30

Så var det äntligen fredag igen efter en snöig och kall vecka. Den här helgen blir riktigt kul! Vi stora barn ska nämligen spendera den hos mormor och morfar. Vi ska sova över hos dem två nätter i rad och i morgon får vi även sällskap av lillbrorsan. Kul! Under tiden ska tydligen pappa passa på att fira sin födelsedag för tredje gången. Vissa har det bra!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2012 23:29

    

I morse var det luciatåg på dagis. För första gången var Filippa lucia och inte tomte. För en gångs skull sjöng hon också. Hela familjen var på plats och tittade på och sedan blev det fika inne på dagis. När Filippa kom hem igen på eftermiddagen var hon självklart tvungen att vara lucia igen och lysa upp tillvaron för oss andra ännu en gång!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 december 2012 23:45

Så var vardagen tillbaka igen efter vår resa till Teneriffa. En vardag som bl a har innehållit skola, dagis och massor av snö. I eftermiddags var det avslutning för Filippa på gymnastiken. Hela familjen var med och Filippa var stolt som en tupp när hon slog kullerbyttor (både bakåt och framåt), hoppade och "byggde hus" inför resten av familjen. Sedan blev det lite handling innan vi åkte hem och gjorde i ordning oss för natten.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards