Alla inlägg under januari 2013

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2013 23:50

I dag började pappa jobba igen efter sin långa julledighet. Vi barn är dock lediga fram till onsdag, så vi passade på att sova ut i morse. På eftermiddagen kom en klasskompis till Gustav över och hälsade på. Det blev då en del TV-spelande för grabbarna. När morfar kom och hämtade Gustav kl 16 var det dock slutspelat. Efter att ha ätit middag hos mormor och morfar åkte Gustav med dem till hans favoritaffär Media Markt. Gustav lärde sig ju läsa i höstas och han hade då blivit utlovad en belöning av mormor och morfar. I dag var det äntligen dags att hämta ut denna belöning! Gustav fick gå runt bland hyllorna på Media Markt och välja vad han ville ha. Det blev både Wii-spel och filmer, så det var en lycklig kille som kom hem i kväll! Undrar vad han tänker göra i morgon?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 januari 2013 23:47

I dag har vi mest umgåtts med kompisar och lekt och haft kul. Kl 14 var vi först bjudna till två dagiskompisar på lite fika. Mamma, pappa och Alvin fick följa med och fika de också. Leka fick de dock inte. Ca kl 17 var vi hemma igen och en stund därefter kom granntjejen över och ville spela TV-spel med Gustav. Efter en sen middag bestående av köttgryta med ris blev det duschning och efter att ha fikat på äpple och riskaka blev det högläsning av mamma ur den spännande boken Dinosaurierna kommer.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2013 22:22

        

I dag fyller Alvin hela nio månader! Den senaste månaden har det hänt mycket i hans utveckling. Han har nu börjat att ta sig fram på egen hand. Han drar och hasar sig fram och det går snabbare och snabbare för varje dag. Nu får man se upp med vad man lämnar framme. Han försöker också att ställa sig upp ibland, men än är hans ben för svaga för det. Han kan nu också vinka och klappa händerna. Peka ut lampan gör han också, även om mamma och pappa fortfarande tror att han egentligen inte vet vad lampan är för något. Han pekar nämligen mest uppåt, och ibland finns det en lampa där, men ibland inte. Kinkig på maten är han fortfarande. Hans favoritmat, förutom flaska, är gröt och majs- och sötpotatispuré, som egentligen är för bebisar på fyra månader. Majskrokar och smörgåsrån går dock ner utan problem. Han har också fått smaka lite pepparkaka vid ett tillfälle och det verkade han inte heller ha något emot. Han blir nog som storasyster och fikar hellre än äter mat...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2013 22:11

  

I förmiddags besökte hela familjen BVC. Där vägde vi Alvin inför hans niomånadersdag. Han väger numera 9250 gr. Ska bli intressant att se när han spräcker tiokilosvallen. Därefter släppte vi av lillbrorsan hos mormor och morfar och sedan bar det ner på stan. Pappa släppte av oss vid Filmstaden, där vi och mamma sedan såg filmen De fem legenderna på bio. Den var faktiskt riktigt bra, även om Filippa nog tyckte att den var lite läskig emellanåt. Efter det blev det lite shopping av reakläder till oss barn. Ett besök på Max och hamburgare till middag hanns också med innan vi tog bussen hem till pappa igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 januari 2013 22:31

          

Den senaste veckan har Alvin blivit allt rörligare och i dag har hans nyvunna rörlighet nått nya hastigheter. Nu tar han sig fram ganska snabbt över golvet och man får passa sig för vad man lämnar framme. Han kryper dock inte, men drar och hasar sig fram med ena benet bakom sig. Helt plötsligt har en helt ny värld öppnat sig och allt är mycket roligare verkar han tycka. Ena stunden spanar han in dammsugaren för att i nästa dra ner dynan från stolen. Det börjar bli dags att barnsäkra hemmet - igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2013 23:45

                  

I går kväll hade vi Elsa och Alma med familj på besök. Vi bjöd dem på en god middag bestående av bl a skaldjurscocktail med ugnsrostat bröd, oxfilé med potatisgratäng och murkelsås och crème brulée med hemmagjord glass. Vi stora barn lekte för fullt och skötte oss riktigt bra, liksom småttingarna. Vid tolvslaget var alla stora barn vakna och vi gick då ut och beundrade fyrverkerierna. Alvin missade dock tolvslaget, men vaknade strax därefter och kunde vinka adjö till gästerna när de begav sig hemåt kl 01. Sedan kom vi i säng runt kl 02 efter att ha varit uppe rekordlänge!


Efter gårdagens bravader blev nyårsdagen en lugn historia. Vi lyckades i alla fall baka pepparkakor. Det var roligt, men också jobbigt, så det slutade med att pappa på egen hand fick slutföra bakningen. Men sedan hjälpte vi till igen när pepparkakorna skulle ätas!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards