Alla inlägg under mars 2013

Av Gustav & Filippa - 14 mars 2013 22:28

Här hemma fortsätter sjukstugan, i alla fall för mamma och Gustav. Det hindrade dock inte resten av familjen från att åka på glassmässa när pappa kom hem från jobbet. Det passade Filippa som handen i handsken och hon åt så mycket godsaker att hon till sist fick ont i magen. Alvin blev nog lite avundsjuk, men lät sig nöjas när han fick en av pappas gamla glasspinnar att gnaga på. Livet är allt bra orättvist!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 mars 2013 23:31

Just nu är det sjukstuga hemma hos oss. Mamma har varit dålig med hög feber i flera dagar och därför har stackars Filippa tvingats vara hemma från dagis hela veckan. Mamma har helt enkelt inte orkat gå den långa vägen dit. Gustav har dock varit i skolan precis som vanligt både måndag och tisdag. I morse vaknade han dock med rosiga kinder och varm panna och mamma kunde snabbt konstatera att hennes besvärliga förkylning skördat ännu ett offer. Gustavs temperatur har legat runt 39 grader hela dagen, så nu blir det ingen mer skola för honom den här veckan. Filippa kom dock iväg på gymnastiken i kväll och det var nog skönt för henne efter att ha suttit instängd med mamma sedan i måndags.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 mars 2013 23:43

I dag har vi haft en riktigt lugn söndag här hemma. Ingen av oss har satt sin fot utanför dörren, utan vi barn har lekt, pappa har tittat på vintersport på TV och mamma har legat nerbäddad i sängen med hög feber. Nu hoppas vi bara att resten av familjen klarar sig undan mammas baciller och får vara friska.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 mars 2013 23:45

          

I dag har vi varit till Stockholm och besökt Medeltidsmuseet. Där gick vi runt och tittade på deras utställningar, åt vår medhavda matsäck och köpte några historiska böcker. Sedan blev det en kylig promenad i Gamla Stan innan det var dags för middag på ett café. Pannkakor med mjölk blev det för oss barn. Väl hemma i Uppsala igen var vi och handlade på City Gross, där lillbrorsan fick sitta i kundvagnens barnsits för första gången. Sedan blev det melodifestivalen på TV för hela slanten. Tyvärr kom vår favorit Yohio bara tvåa, men vi det laget var vi så trötta att vi somnade utan protester efter en lång och händelserik dag.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 mars 2013 20:41

I morse var mamma till BVC och vägde Alvin i skötrummet som de har där. Alvins nya vikt är 10 290 gr. Därmed är tiokilosgränsen sprängd! Det känns, tycker mamma och pappa, för han börjar bli tung!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 mars 2013 22:23

          

I dag har mamma varit med Alvin till fotografen. Det finns ju foton på oss syskon runt elva månader och då måste det naturligtvis även tas sådana på Alvin! Lillebror var dock inte helt samarbetsvillig utan hade ganska svårt att sitta stilla, så målet att ta ett foto på Alvin när han satt på en låda och läste samma bok som sina storasyskon gick dessvärre om intet. Men förhoppningsvis blev väl i alla fall några foton bra och förhoppningsvis syns inte hans stora blåmärke i pannan alltför väl...


Tänk att Alvin i dag blir hela elva månader! Helt otroligt! Nu är det bara en månad kvar till hans första födelsedag. Den senaste månaden har Alvin börjat att gå längs möbler. Fort går det och roligast är nog att gå runt vardagsrumsbordet och längs TV-bänken. Han har också börjat att säga mamma, men har nog inte riktigt koll på ordets innebörd. Ett ord som han dock använder på ett korrekt sätt är ordet titta. Alvin är numera en liten härmapa som gärna gör som sina syskon och föräldrar, t ex pratar i telefonen och kammar håret. Favoritsaken är utan tvekan fjärrkontrollen till TV:n. Roligare än så blir det inte! Dessvärre äter Alvin fortfarande på nätterna, trots att han inte behöver det. Överhuvudtaget är nattsömnen inget vidare för tillfället och mamma och pappa längtar efter att få sova en hel natt utan avbrott igen, men det blir nog lagom till Alvins konfirmation!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 mars 2013 20:33

Alvin har blivit en riktig liten härmapa! Om han får tag i telefonen så sätter han den mot kinden och låtsas prata i den. Om någon ryter som ett lejon så ryter han tillbaka, dock väldigt ynkligt (men gulligt!). Om någon vill pussa honom så öppnar han munnen och försöker nästan äta upp personen i fråga. Nu hoppas vi bara att han ska börja härma resten av familjen vad gäller att sova på nätterna också!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 mars 2013 22:58

Den senaste veckan har Alvins utveckling tagit ett litet språng igen. Han har nu börjat att gå längs möbler. Roligast är att gå runt vardagsrumsbordet. Har han riktigt mycket tur kanske han då lyckas få tag på fjärrkontrollen till TV:n, som är roligare än alla leksaker tillsammans! Dessutom har han börjat att säga mamma i tid och otid, inte minst när han är gnällig. Det är nog dock tveksamt om han vet vad det betyder. Sedan tidigare säger han dock titta när han ser något spännande, så där verkar han ha lite hum om ordets betydelse.


I dag har vi stora barn varit hos mormor hela dagen, medan mamma, pappa och Alvin passade på att uträtta några ärenden. De har bl a beställt skjutdörrar till en garderob som ska byggas i arbetsrummet/lekrummet. Det var nämligen 30% rabatt just nu, så det gäller att passa på. I kväll har vi tittat på meoldifestivalen på TV. Filippas favorit gick till final, medan Gustavs favoriter dessvärre blev utslagna.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards