Direktlänk till inlägg 3 april 2013

Ettårskontroll

Av Gustav & Filippa - 3 april 2013 23:00

I dag var det tillbaka till vardagen för oss stora barn. Gustav har varit på fritids och Filippa på dagis. Kl 10 var mamma och pappa iväg på ettårskontroll med Alvin. Kontrollen började med vägning och mätning. Alvin väger numera 10 430 gr och är 78 cm lång. Därmed ligger han nu i stort sett på medelkurvan vad gäller vikten, men fortfarande rätt mycket över vad gäller längden. Mamma tyckte att det var bra att han har kommit i kapp vad gäller vikten, för han har alltid legat under medelkurvan där. Vad gäller huvudomfånget så ligger han dock över som vanligt. Hela 48,5 cm uppmättes han huvud till. Sedan klämde och kände en läkare på Alvin. Läkaren lyssnade också på Alvins hjärta och lungor. Allt var bara bra. Ettårskontrollen avslutades med att Alvin fick två sprutor samtidigt i varsitt lår. Det var självklart inte kul, utan ledde till gråt, som dock pappa snabbt fick tyst på. Alvin passade då på att ge läkaren några anklagande blickar, och även sköterskan fick sin beskärda del av den varan...


Efter ettårskontrollen åkte pappa i väg och jobbade en stund. På eftermiddagen blev det shopping för mamma, pappa och Alvin. Det är ju någon som fyller år på fredag!


/Gustav och Filippa genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Fredag 13 juli 23:30

Igår åkte vi och hämtade hem Gustav hos morfar på landet. Då passade morfar på att bjuda oss på lunch på en restaurang. Det var riktigt god mat och fin utsikt var det dessutom! I dag har dock mamma och pappa mest ägnat sig åt praktiska bestyr. Mamma ...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 11 juli 23:15

Gustav är fortfarande hos morfar, men vi andra ligger inte på latsidan bara därför. I dag har vi varit borta nästan hela dagen. Vi började med att styra kosan norrut för att besöka några gamla kyrkor. Vi var också till Örbyhus slott, där vi tog en fi...

Av Gustav & Filippa - Måndag 9 juli 23:30

I dag fick vi besök av morfar. Han fikade med oss och sedan följde Gustav med honom ut på landet för att få lite frisk luft. Vi andra stannade dock kvar i stan. Mamma och pappa hade en del att fixa i tvättstugan. I morgon får vi nämligen hem vår nya ...

Av Gustav & Filippa - Fredag 6 juli 23:00

Så var det fredag igen och till fredagar hör såklart tacos till middag! I dag var det Gustav och Filippa som tilsammans stod för matlagningen. De skar och hackade och stekte, allt under mammas vakande öga såklart. När pappa kom hem från jobbet stod m...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 4 juli 21:30

Efter en ganska lugn förmiddag tog vi bussen till Turbo i eftermiddags. Där hoppade och studsade vi sedan i flera timmar. Vi hann också ta en fika i solen och leka en stund i lekparken utanför. När vi kom hem strax innan kl 18 hade pappa fixat sin eg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se