Direktlänk till inlägg 3 april 2013

Ettårskontroll

Av Gustav & Filippa - 3 april 2013 23:00

I dag var det tillbaka till vardagen för oss stora barn. Gustav har varit på fritids och Filippa på dagis. Kl 10 var mamma och pappa iväg på ettårskontroll med Alvin. Kontrollen började med vägning och mätning. Alvin väger numera 10 430 gr och är 78 cm lång. Därmed ligger han nu i stort sett på medelkurvan vad gäller vikten, men fortfarande rätt mycket över vad gäller längden. Mamma tyckte att det var bra att han har kommit i kapp vad gäller vikten, för han har alltid legat under medelkurvan där. Vad gäller huvudomfånget så ligger han dock över som vanligt. Hela 48,5 cm uppmättes han huvud till. Sedan klämde och kände en läkare på Alvin. Läkaren lyssnade också på Alvins hjärta och lungor. Allt var bara bra. Ettårskontrollen avslutades med att Alvin fick två sprutor samtidigt i varsitt lår. Det var självklart inte kul, utan ledde till gråt, som dock pappa snabbt fick tyst på. Alvin passade då på att ge läkaren några anklagande blickar, och även sköterskan fick sin beskärda del av den varan...


Efter ettårskontrollen åkte pappa i väg och jobbade en stund. På eftermiddagen blev det shopping för mamma, pappa och Alvin. Det är ju någon som fyller år på fredag!


/Gustav och Filippa genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Onsdag 19 sept 21:14

I morse försov vi oss hela familjen, utom pappa som åkte tidigt till jobbet. Vi vaknade först när en klasskompis till Gustav knackade på dörren ca kl 07.40, men då blev det minsann fart på oss och vi hann i tid till skolan ändå. Det är bra med kompis...

Av Gustav & Filippa - Lördag 15 sept 21:59

        I morse så ställde sig Gustav och Alvin och bakade chokladscones till frukost. Gustav har börjat med hemkunskap i skolan och det har uppenbarligen gett inspiration! Gott blev det, tyckte hela familjen!   Med chokladscones i magen bö...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 12 sept 21:48

I eftermiddags var det dags för utvecklingssamtal för både Gustav och Filippa. Som vanligt såg allt bra ut. Gustav ligger på mer än godtagbara kunskaper i samtliga ämnen, men kan fortfarande jobba på att utveckla sina svar lite till. Ibland är han fö...

Av Gustav & Filippa - Tisdag 11 sept 21:57

I kväll har både Gustav och Filippa haft fotbollsträning i regnet. Den här gången gjorde det dock inte så mycket att det regnade för Gustavs lag hade nämligen besök av två spelare från stadens allsvenska lag, vilket såklart var extra kul! Medan stora...

Av Gustav & Filippa - Söndag 9 sept 23:30

I dag har hela familjen varit iväg och röstat. Eller rättare sagt, vi barn fick såklart inte rösta, men vi följde med våra kära föräldrar och gav dem stöd och såg till att de röstade rätt. Innan dess hade Filippa haft friidrottsträning och efter det ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se