Direktlänk till inlägg 3 april 2013

Ettårskontroll

Av Gustav & Filippa - 3 april 2013 23:00

I dag var det tillbaka till vardagen för oss stora barn. Gustav har varit på fritids och Filippa på dagis. Kl 10 var mamma och pappa iväg på ettårskontroll med Alvin. Kontrollen började med vägning och mätning. Alvin väger numera 10 430 gr och är 78 cm lång. Därmed ligger han nu i stort sett på medelkurvan vad gäller vikten, men fortfarande rätt mycket över vad gäller längden. Mamma tyckte att det var bra att han har kommit i kapp vad gäller vikten, för han har alltid legat under medelkurvan där. Vad gäller huvudomfånget så ligger han dock över som vanligt. Hela 48,5 cm uppmättes han huvud till. Sedan klämde och kände en läkare på Alvin. Läkaren lyssnade också på Alvins hjärta och lungor. Allt var bara bra. Ettårskontrollen avslutades med att Alvin fick två sprutor samtidigt i varsitt lår. Det var självklart inte kul, utan ledde till gråt, som dock pappa snabbt fick tyst på. Alvin passade då på att ge läkaren några anklagande blickar, och även sköterskan fick sin beskärda del av den varan...


Efter ettårskontrollen åkte pappa i väg och jobbade en stund. På eftermiddagen blev det shopping för mamma, pappa och Alvin. Det är ju någon som fyller år på fredag!


/Gustav och Filippa genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Onsdag 14 nov 21:28

I kväll var det dags för simskolan igen. Den här gången fick Alvin och pappa sällskap av Gustav, som passade på att visa pappa att han fortfarande kan simma 200 m. För Alvin går det dock lite trögt med simskolan. Han är fortfarande ganska feg och slä...

Av Gustav & Filippa - Söndag 11 nov 21:02

I dag har vi firat pappa på Fars dag. Mamma fixade en lite extra god middag och efter maten bakade vi barn gemensamt en kladdkaka, som vi sedan serverade med glass och bär. När vi hade gjort klart i köket blev det presentöppning för pappa. Vi killar ...

Av Gustav & Filippa - Fredag 9 nov 23:00

Så var det äntligen fredag igen! Veckan har varit lång och för Gustavs del har den innehållit ovanligt mycket pluggande. Han hade nämligen prov i samhällskunskap i dag. Det gick nog bra. Han och mamma hade pluggat hårt, och är det något som mamma kan...

Av Gustav & Filippa - Tisdag 6 nov 21:32

I dag är det Gustav Adolfsdagen, så därför bjöd pappa på Gustav Adolfsbakelser efter maten i dag. Problemet var bara att det var fel Gustav på bakverket! Istället för en bild på Gustav II Adolf så var det en bild på Gustav III, och det upptäckte såkl...

Av Gustav & Filippa - Fredag 2 nov 21:45

Igår styrde vi kosan mot Stockholm för att vara lite kulturella. Vi spenderade eftermiddagen på Historiska museet, där vi lärde oss mer om runstenar, häxor och andra spännande saker. Strax efter kl 19 klev vi på Silja Lines fartyg Galaxy för en kryss...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se