Alla inlägg under april 2013

Av Gustav & Filippa - 14 april 2013 22:12

                      

I dag har Alvin haft födelsedagskalas för sina kompisar. Kl 14 dök elva glada barn upp här hemma och sedan var det fullt ös till ca kl 17. Kalaset började med presentöppning. Alvin fick tre bilar och ett legotåg i present. Sedan blev det fika. Mamma och pappa hade dukat med Nalle Puh-tema och det bjöds på kanelbullar, kärleksmums, "whoppisar" och syltkakor med siffran 1 på. Alvin mumsade glatt i sig två syltkakor. Sedan blev det fri lek innan det var dags för tårtan, som pappa enligt traditionen gjort. Den var garnerad med hallon, amerikanska blåbär och ett ljus såklart. Som tur var fick Alvin hjälp av de andra barnen att blåsa ut ljuset. Alvin gillade tårtan och smaskade glatt i sig den. Kalaset avslutades med en form av "frågesport" där barnen fick gissa vem av kalasdeltagarna som pappa beskrev. Belöningen blev en påse med godis. Småttingarna fick dock nöja sig med en påse fruktpuré och några riskakor. Alvin verkade gilla att ha kalas och var glad precis hela tiden!


Trots en ganska ansträngande dag var Alvin tvungen att ge mamma svar på tal i kväll. Han har nämligen visat att han visst kan gå utan stöd och det har blivit promenader på säkert minst 10-12 steg. Men syrran är ändå "värst" såklart!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 13 april 2013 23:40

I dag blir Alvin ett år, en vecka och en dag. Vid exakt samma ålder började Filippa att gå! Mamma trodde att lillbrorsan skulle slå Filippa vad gäller gåendet, men tji fick hon! Visst går Alvin något steg här och där utan stöd, men traska omkring gör han absolut inte! Nu får vi se om han slår Gustav i alla fall. För att göra det har han några månader på sig, så han behöver inte hårdträna!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 12 april 2013 23:03

Tänk, det blev fredag den här veckan också! Vad vi har väntat och längtat! Det har varit en ganska jobbig vecka med fullt upp från morgon till kväll, så det var verkligen på tiden att det blev helg. I dag var Gustav på skolan som vanligt. Under tiden passade pappa, Filippa och Alvin på att gå till bibblan och roa sig en stund. Filippa cyklade dit. Det var årets första cykeltur för hennes del. Den gick bra, men snart ryker stödhjulen och då får vi se om hon är lika seg på att lära sig cykla utan stöd som sin storebror...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Ö

Av Gustav & Filippa - 10 april 2013 22:09

Den här veckan har Gustavs klass kommit till alfabetets allra sista bokstav, d v s Ö. Följaktligen hade Gustav med sig en bild på en ödla till skolan igår. I övrigt är det fullt ös just nu. Mamma jobbar och står i och pappa passar upp på oss barn. I dag har det dessutom varit både gymnastik och simskola och med det en hel del stress för att få allt att klaffa. Vad gjorde egentligen mamma och pappa innan vi barn fanns? De slöade nog hela dagarna!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2013 21:12

      

Söndagen blev en ganska lugn och skön dag. Pappa har bakat goda kanelbullar, som vi sedan fick avnjuta. Lite hjälp med bakandet fick han av Filippa. Även Alvin ville vara med på ett hörn, men han var dessvärre för liten för att hjälpa till. Provsmaka de goda bullarna kunde han dock göra!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2013 23:14

      

Tänk, nu är Alvin ett helt år! Vad har då egentligen hänt i hans utveckling den senaste månaden? Inte särskilt mycket egentligen. Han går fortfarande inte utan stöd, även om han har tagit några enstaka steg vid flera tillfällen. Balansen finns inte riktigt där ännu. Inte blir det bättre av att han blir så stolt att han måste applådera sig själv när detta händer. Då om inte annars tappar han balansen. Han verkar inte vara så intresserad av att krypa på traditionellt sätt, utan han kör sin egen stil där han hasar sig fram. Snabb är han i alla fall! Han tar sig också ner från soffan på egen hand. Det har han gjort ganska länge nu.


Alvin kommunicerar också mer och mer med sin omgivning. När han sitter och äter mat pekar han t ex på sin mugg och säger när han vill ha vatten. Han tycker också om att ge sin omgivning saker, men vill sedan gärna ha tillbaka dem. Favoritsaken är fortfarande fjärrkontrollen, som han blir helt tokig när han ser. Han har fortfarande inte sovit en hel natt utan att vakna, men har som tur är ändå sovit lite bättre på slutet. Skönt tycker mamma som ju har börjat att jobba den senaste månaden!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2013 23:09

           

              

I dag har vi firat Alvins första födelsedag här hemma! Lillkillen sov ganska dåligt i natt, och vaknade därför först efter kl 10 i förmiddags. Då fick han en "flarra" medan resten av familjen åt frukost. Sedan fick han öppna sin första födelsedagspresent. Den bestod av en leksakstelefon, som han sedan ägnade sig en lång stund åt.


Eftermiddagen blev en ganska lugn historia. Pappa tog en liten promenad med Alvin i barnvagnen. Syftet var att få Alvin att somna och det lyckades. Dessvärre sov han inte särskilt länge. Sedan blev det en tidig middag bestående av grillade hamburgare med bröd och klyftpotatis. Det var förresten premiär för grillning i år. Alvin fick dock nöja sig med en burk med couscous och kyckling. Sedan fick han öppna sina paket från mormor och morfar. Det största paketet innehöll ett stort lok, som Alvin kan sitta på, med tillhörande räls. Den presenten blev alla barn väldigt imponerade av och alla tre provåkte sedan loket.


Efter lite tågkörning var det äntligen dags för fika. Alvins första födelsedagstårta var gul med motiv av Nalle Puh och Nasse. Han fick hjälp av sina syskon att blåsa ut ljuset, men behövde sedan ingen hjälp med att äta upp tårtbiten han fick. Han använde både skeden och fingrarna och till sist var tallriken tom.


Därefter var det äntligen dags att öppna födelsedagspresenterna från resten av familjen. Alvin öppnade några paket på egen hand, men fick också hjälp av Gustav och Filippa. Paketen innehöll en vagn med sandlåderedskap, en DVD-box med Saltkråkan, en stor kartong med cirkuslego, tre böcker, en blå- och vitrandig tröja, en pyjamas med flodhästar på samt en tunnel, en bro och ett bondgårdståg till Gustavs tågbana som han fick för länge sedan och som nu har övergått i Alvins ägo. Sedan blev det fri lek för samtliga barn med Alvins nya leksaker. Först ca kl 21.45 somnade födelsedagsbarnet efter en lång men rolig dag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2013 15:09

                        

I dag fyller världens bästa Alvin ett år! Mycket har hänt på ett år! Nu har vi ingen bebis här hemma längre, utan en stor kille som gillar att busa med sina storasyskon och har åsikter om det mesta. Titta så stor han har blivit!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se