Alla inlägg under maj 2013

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2013 23:55

I dag var det dags för utvecklingssamtal igen. Den här gången för Gustav, som tillsammans med både mamma och pappa var med under samtalet. Allt går bra för Gustav. Han är en bra kompis och klarar allt det man ska kunna inför första klass. Typ att räkna till tjugo... Fröken visade också en bok där Gustav skrivit meningar helt på egen hand. Efter utvecklingssamtalet ville Gustav helst åka hem men blev medtvingad till det stora köpcentrumet för att äta lite mat och handla. Det kändes nästan som förr i tiden då det bara var tre i familjen, tyckte Gustav. Övriga familjemedlemmar var nämligen hos mormor och åt pannkaka.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 15 maj 2013 23:55

I dag var det sista gången på simskolan för Gustav, i alla fall för den här terminen. Han har kämpat på bra under det här året, men hans skepsism mot vatten finns kvar och än så länge simmar han inga längre sträckor. Stolt som en tupp var han dock när han kom hem med simmärket den gula baddaren i kväll. Sedan begav sig mamma i väg på föräldramöte på Gustavs skola. Inga lugna kvällar här inte, alltid är det något som ska göras!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 12 maj 2013 21:41

Så var det söndag igen! Det blev en ganska vanlig söndag, med bl a trädgårdsarbete och altanstädning på framsidan för mamma och pappa. Vi barn jobbade dock ingenting, utan vi har lekt med kompisar nästan hela dagen. Det kryllar ju av barn här i området, så det finns alltid någon att leka med. Nu när vi har blivit lite större så får vi springa relativt fritt mellan husen, i alla fall Gustav. Filippas rörelsefrihet är mer begränsad, vilket inte uppskattas av henne och ofta leder till sura miner och gnäll. Hon tycker ju att hon är nästan lika stor som Gustav, men det tycker INTE mamma och pappa...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2013 23:16

        

I kväll tog pappa bort stödhjulen på Filippas cykel och satte dit en stång där bak istället. Sedan bar det av! Filippa vill nämligen lära sig cykla utan stödhjul och det måste naturligtvis uppmuntras. Det gick väl som förväntat för att vara första gången, men nu är vi i alla fall igång!


Tidigare på dagen hade vi varit med Jonatan, Sebastian och Anton med föräldrar till Steninge slott. Där åt vi en jättegod lunch och sedan blev det en promenad i de vackra omgivningarna. Tänk vad härligt att det äntligen är vår!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2013 21:17

Undrens tid är verkligen inte förbi! I natt sov Alvin sin första hela natt i spjälsängen - någonsin! Mamma blev lite chockad i morse när hon såg att Alvin fortfarande låg kvar i sin säng. I och för sig med huvudet vid fotändan, men sov gjorde han!


I eftermiddags var pappa på utvecklingssamtal angående Filippa på dagis. Det mesta går bra för Filippa. Hon är med i ett litet tjejgäng som helst leker mamma-pappa-barn hela dagarna. När hon inte gör det sitter hon gärna och pysslar. Hon är vetgirig och gillar att lära sig saker. Experiment tycker hon är kul att göra. Hon är glad för det mesta, men kan också bli riktigt tjurig om hon sätter den sidan till. I höst börjar hon på 5-årsavdelningen, så det här var det sista utvecklingssamtalet på hennes nuvarande avdelning. Konstigt, det var ju nyss hon började där!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2013 20:38

   

I dag kl 15 var det vårbruk på dagis. Då kom massor av föräldrar för att göra fint på dagisgården. Pappa fick jobba hårt med att plantera blommor och kratta grus. Mamma kom först kl 16.30 och då var allt redan fixat. Efter ett besök på Max och hamburgare till middag var det säsongspremiär för Gustavs fotbollsträning kl 18.30 Gustav tyckte att det var kul att spela fotboll igen, inte minst eftersom några kompisar från skolan spelar i samma lag. När Gustav och pappa kom hem från fotbollsträningen blev de lite smått chockade över Alvin, som sprang runt med nappen i munnen och sög för kung och fosterland. Liiite sent att börja med napp vid 13 månaders ålder kan man tycka, men det var nog bara en engångsföreteelse...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2013 20:12

   

I dag har det varit riktigt varmt ute, nog varmast hittills i år. Dagen har därför tillbringats utomhus. Gustav har lekt med sin kompis Viktor hela dagen, medan Filippa mest har hjälpt mamma och pappa med diverse bestyr. Mamma har bl a städat lekstugan och pappa har satt upp två Bamse-tavlor och en griffeltavla där. Det blev mycket finare än tidigare! Pappa har också börjat att klä in under altanen, så att inte Alvin ska springa där. Även Alvin har förresten tillbringat större delen av dagen utomhus. Han har bl a suttit på en filt och lekt, men också åkt på gräsmattan med sin rumpa. Numera går Alvin större delen av tiden när han är inomhus, men han gillar inte skor och har lite svårt att gå med dessa. I dag fyller förresten Alvin 13 månader, så nu börjar han bli riktigt stor! Det märks också vad gäller sömnen. Han har börjat att sova mycket bättre på nätterna och vaknar han får han ingen flaska längre utan då försöker vi söva om honom på andra sätt.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2013 21:41

     

     

I dag har vi varit på födelsedagskalas på 4H. Det var Stella som fyllde 4 år, vilket självklart skulle firas. Kalaset började med en rundvandring bland djuren. Sedan gick vi inomhus och fikade. Därefter blev det lek utomhus, bl a Under hökens vingar. Kalaset avslutades med ponnyridning och skattjakt. Sedan begav vi oss i väg till det stora köpcentrumet i närheten för att handla kläder och mat. Det var den lördagen det!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se