Alla inlägg under augusti 2013

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2013 20:57

Så går ännu en intensiv helg mot sitt slut. Igår var vi på kräftskiva och kom hem först vid midnatt. I dag har vi bl a varit på piratkalas hos grannkillen och sedan lekte Gustav med en klasskompis och Filippa med en dagiskompis. Därefter blev det grillad kycklingfilé med klyftpotatis och tzatziki till middag. Efter maten sprang Gustav tillbaka till sin kompis medan Filippa och pappa var ut och cyklade en sväng runt kvarteret. Det gick jättebra för Filippa, som cyklade långa sträckor utan att pappa behövde hålla i. Nu behöver hon dock träna på att starta och bromsa!


I morgon är det allvar igen... Då börjar Gustav ettan och Filippa börjar på 5-årsavdelningen på dagis! Spännande, men också lite läskigt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2013 22:19

I dag har pappa varit riktigt pysslig här hemma. Han har gjort både egen sushi och bakat sommarsemla med vaniljkräm och hallongrädde. Sushin hoppade vi barn över. Den överlät vi till mamma och pappa, men semlan var god! Det tyckte till och med Filippa, som egentligen inte gillar grädde. Alvin fick dock nöja sig med själva semmelbullen, men verkade lika glad för det.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2013 21:12

Sommarlovets sista dagar passerar snabbt förbi - alldeles för snabbt! Mamma ser vi knappt av. Hon går upp tidigt på mornarna och kommer hem sent på eftermiddagarna. Som tur är har vi pappa som är hemma och pysslar om oss. I dag har vi stora barn dock inte varit hemma så mycket, utan istället lekt med grannbarnen hemma hos dem. Hösten verkar vara på gång lite smått för vädret den här veckan har inte varit någon höjdare. Men förhoppningsvis återkommer sommaren till helgen. Än är vi inte redo för hösten!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2013 23:39

I dag började mamma jobba igen efter sommarlovet. När vi barn vaknade i morse hade hon redan åkt till jobbet och vi fick träffa henne först kl 19.30 i kväll, när hon klev in genom dörren igen. Då hade vi redan pyjamasarna på oss och satt i soffan och tittade på barnprogram på TV. Som tur är har vi sommarlov en vecka till!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2013 22:22

    

I natt sov vi barn över hos mormor. Mamma och pappa var nämligen på 40-årsfest igår kväll och där fick barn inte vara med. Vi klarade oss dock bra utan mamma och pappa och blev ompysslade av mormor. Vi fick som vanligt godare mat än hemma och dessutom hade mormor köpt lördagsgodis till oss. Så det mesta flöt på som det skulle!


I kväll har pappa jobbat lite med vår nya garderob. Vi fick äntligen en ny och hel skjutdörr häromdagen, så nu har mamma och pappa börjat att inreda garderoben lite smått. Två meshbackar och en skohylla har inköpts. Dessutom har pappa klistrat fast "avdelarna" på skjutdörrarna. De är enbart dekorativa och fyller ingen egentlig funktion. Men snyggt blev det!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2013 23:45

  

Nu har vi fått bilderna som vi tog häromdagen. De är rätt många, nästan 200 stycken, men det var jättekul att få se dem. En hel del blev riktigt bra, så nu blir det en angenäm uppgift att välja ut de allra bästa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 augusti 2013 23:30

I morse gick vi upp ovanligt tidigt för att vara oss. Kl 10.30 så hade vi nämligen tid hos en fotograf på landet, så det var en liten bit att åka. Vi började med att ta några bilder i hennes studio och sedan gick vi ut och blev fotograferade bland åkrar, ängar och grusvägar. Alvin hade mycket spring i benen, så vi får se om han fastnade på någon bild! När vi var klara hos fotografen bar det in till stan, där vi åt asiatisk buffé till lunch. Sedan blev det ett besök hos Pettson och FindusUpplandsmuseet innan vi styrde kosan hemåt igen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 augusti 2013 21:38

      

I dag var det så dags för pappa att tapetsera garderoben. För att pappa skulle få lugn och ro att arbeta gav vi barn oss ut i det fina vädret tillsammans med mamma. Vi siktade in oss på några roliga lekplatser. Vi var bl a till Gustavs skola, där han träffade på en av sina klasskompisar. Killarna lekte sedan glatt med varandra i någon timme innan vi fortsatte till en annan lekpark. En varsin glass hann vi också med. När vi kom hem igen satt tapeten på väggen. Den är svart med stora näckrosor på, vilket passar bra med tanke på vilken gata vi bor på!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se