Alla inlägg under oktober 2013

Av Gustav & Filippa - 19 oktober 2013 23:47

I dag har vi haft en riktigt bra lördag här hemma. På förmiddagen blev det lek med kompisar för både Gustav och Filippa. Kl 16.30 fick vi middagsgäster på besök, närmare bestämt Stella och Nova med föräldrar. Vi bjöd dem på en trerättersmiddag. Det var dock mest våra föräldrar som stod för ätandet. Vi barn lekte mest samt tittade på Hitta Nemo på DVD. När klockan närmade sig 23 hade den yngsta av gästerna somnat, så då vinkade de adjö och styrde kosan hemåt. Sedan blev det bums i säng för alla utom mamma, som fick uppdraget att röja upp i köket.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2013 21:04

I morse när vi gick upp såg vi något som smått chockade oss - det snöade ute! Inte så mycket och inte så länge, men ändå! Hoppas att det var något tillfälligt, för vi är verkligen inte redo för vintern än!


I kväll är pappa ute och roar sig, så vi barn passade också på att roa oss lite. Filippa var till sin kompis Alva och lekte, medan Gustav hade sin kompis Anton på besök. Det var bara stackars Alvin som fick hålla till godo med mamma. Kl 19 var det slutlekt för idag och istället blev det fredagsmys i soffan med barnprogram på TV.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 oktober 2013 20:45

I dag var det dags för fotografering för Filippa och hennes avdelning på dagis. Tyvärr tar de bara en gruppbild numera, vilket mamma och pappa tycker är lite tråkigt. Inte minst eftersom Alvin snart börjar på dagis och då inte kommer ha en enda porträttbild från dagistiden. Det är lite skillnad mot Gustav, som har ett porträtt från varje år på dagis. Vissa saker var bättre förr...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2013 21:34

Nu är fotbollssäsongen slut för Gustav, men tisdagskvällarna är inte lediga för det. I kväll drog nämligen innebandyn igång istället. Gustavs lag består av samma killar som han spelar fotboll med. Förra året kunde inte Gustav vara med på innebandyn eftersom han hade simskola då, så i kväll var det alltså innebandypremiär för honom. Han lyckades göra ett mål och verkade tycka att innebandy är riktigt kul. Vi får hoppas att det håller i sig! 


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2013 20:09

I kväll har vi haft finbesök ända från Dalarna! Det var farbror Tomas och vår kusin Amanda som kom och hälsade på. Vi visade dem vårt rum och sedan åt vi pizza till middag tillsammans. Därefter blev det kaffe för de vuxna och pepparkaksskorpor för allihopa. När mörkret hade fallit styrde Tomas och Amanda kosan mot Arlanda, medan det blev duschning för oss barn. Så var helgen slut för den här gången!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2013 20:01

                         

Så var det jul igen! Eller i alla fall julmarknad i Österbybruk. Som vanligt blev det fika på julmust och lussekatt/saffranssemla på herrgården. En hel del lek bland löven hanns också med. Höjdpunkten var dock som vanligt matmarknaden, där det provsmakades fudge, skorpor, must och andra godsaker. Vi shoppade också en hel del, bl a de saker som nämndes nyss. Julstämningen ville dock inte riktigt infinna sig i år, kanske beroende på att det var alldeles för fint väder. Men det gjorde såklart ingenting!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2013 23:23

Nu verkar det ha lossnat rejält för Gustav på simskolan! Förra veckan simmade han 25 m för första gången, och i dag gjorde han det tre gånger till för säkerhets skull. Det här med att hoppa i från kanten är dock fortfarande lite läskigt, men det går framåt där också.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2013 20:12

Den senaste tiden har Filippa fått ett stort intresse för bokstäver. Hon har börjat ljuda enklare ord och kan tack vare det skriva ord som gris, Alvin och mamma. Hon vill också lära sig läsa, men har inte full koll på alla små bokstäver än. Allra helst skulle hon vilja sluta på dagis och börja i skolan istället, men vem ska då hålla ordning på Alvin när han börjar på dagis i januari?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards