Alla inlägg under maj 2014

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2014 22:35

      

I dag var pappa på benen igen efter att ha varit sängliggande större delen av gårdagen. I 12-tiden var han och Gustav iväg på fotografering med Gustavs fotbollslag. Sedan blev det lite jobb i trädgården och en vända till det stora köpcentrumet.


I kväll har vi firat Erik-dagen här hemma. Det är Gustav som heter Erik och det uppmärksammade resten av familjen med chokladmuffins till fika och ett schackspel i present. Det var verkligen hett efterlängtat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2014 21:42

I dag har det varit varmt och soligt ute. Ja, det har nästan varit som sommar! Tyvärr gjorde inte det pappa piggare, utan han har varit sängliggande större delen av dagen med feber. Men han har i alla fall inte kräkts! Mamma i sin tur har varit ute i trädgården och jobbat. Hon har bl a planterat blommor och rensat bort de där fina gula blommorna som håller på att ta över vår gräsmatta. Alvin har varit henne behjälplig med vattning. Ja, han har vattnat så mycket att det till och med kom vatten in i matrummet. Då blev han dock av med vattenslangen för den här gången, dock inte utan protester...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2014 22:45

Igår kväll efter att vi barn somnat blev Filippa plötsligt magsjuk och kräktes ner hela sängen. Det var bara för mamma att påbörja en sanering av sängen medan pappa ställde Filippa i duschen. Hon kräktes sedan ytterligare en gång. Som om inte detta vore nog började även Gustav kräkas. Även han kräktes två gånger, men lyckades pricka in en bunke båda gångerna så där slapp mamma sanera. Sedan blev som tur var natten lugn, men mamma fick självklart vara hemma och vabba i dag. Det har inte blivit några fler kräkningar, men både Gustav och Filippa har haft lätt feber och varit allmänt hängiga, så dagen har för deras del tillbringats i soffan framför TV:n. De åt knappt någon middag trots att det serverades tacos, men lite glass fick de i alla fall ner. Än så länge har ingen annan i familjen kräkts, men pappa ligger i skrivande stund i sängen och mår illa...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2014 21:10

I eftermiddags var det dags för det årliga vårbruket på dagis. Dagisgården skulle piffas upp och det var föräldrarna som stod för arbetet medan barnen lekte för fullt. Mamma planterade blommor (som vanligt) medan pappa krattade grus. Gustav tyckte att det var roligt att vara tillbaka på dagis och hittade snart grannkillen att leka med. Sedan blev det korvgrillning och mingel innan vi styrde kosan hemåt runt kl 17.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2014 20:46

I dag var det dags för Filippas sista utvecklingssamtal på dagis. Mamma som tycker att det var nyss hon skolade in Filippa... Både mamma och pappa var med på samtalet, medan Filippa och lillebror var ute och lekte med sina dagiskompisar. Samtalet kretsade främst kring förskoleklassen. I höst börjar ju Filippa i skolan. Enligt fröken så är Filippa "skolmogen" och hon längtar verkligen efter att få börja i skolan. Hon gillar att läsa och skriva och har knäckt "koden" till det. I dag hade till exempel Filippa och en kompis suttit och skrivit ihop en meny till köket och med lite hjälp gick det riktigt bra. Förutom att pyssla gillar Filippa mest att leka mamma, pappa, barn. Hon tycker att det ska bli pirrigt att börja i skolan och enligt egen utsago så kommer hon nog att vara lite blyg i början, men om bara fröknarna är snälla så ska det nog gå bra!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2014 22:07

I helgen har vi haft finbesök av farmor och farfar! De kom ner för att vara barnvakt till oss barn medan mamma och pappa roade sig på annat håll. Först hann vi dock med ett kalas för vår syssling Alexander på lördagseftermiddagen. Sedan blev det en helkväll med farmor och farfar. Vi barn skötte oss jättebra även om Filippa blev lite gråtmild när det var dags att gå och lägga sig. När vi vaknade i morse var dock allt som vanligt och mamma och pappa låg och sov sött i sina sängar. Efter grillat till lunch vinkade vi adjö till farmor och farfar för den här gången och sedan blev det en ganska lugn eftermiddag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 maj 2014 22:31

När Gustav gick på dagis så var han väldigt intresserad av Vasaskeppet, Titanic osv. Nu har intresset för Titanic vaknat till liv igen och han brukar sitta och titta på filmklipp om Titanic på surfplattan osv. I dag när det var roliga timmen i klassen så passade han på att föreläsa lite om Titanic för klassen. Det kanske blir en historielärare av honom trots allt? Fast då kommer nog mamma att opponera sig...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2014 21:43

I kväll var det Gustavs tur att ha fotbollsträning. För första gången i år ägde träningen rum utomhus. Så för andra dagen i rad fick pappa stå och titta på yra barn som sprang efter en boll. Precis som Filippa igår var Gustav målvakt i slutet av träningen, men till skillnad från henne så tyckte han att det var roligt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards