Alla inlägg under november 2014

Av Gustav & Filippa - 16 november 2014 21:05

              

Den här helgen har vi barn inte varit på ett enda kalas! Mamma och pappa är lite smått chockade, för den senaste tiden har det varit otroligt mycket kalas bland våra kompisar. Men på den fronten var det alltså lugnt den här helgen. Däremot har vi haft fullt upp ändå. Vårt rum ska ju renoveras med start nästa vecka, så vi har bl a varit iväg och tittat på tapeter - igen. Nu har vi nog äntligen bestämt oss. Dessutom har det röjts och sorterats en del, för inom några dagar måste vi stora barn utrymma vårt rum. Sedan ska allt rivas ur och det ska flyttas väggar, tas bort tak och mycket mer. Det ska bli spännande att se hur det blir. Just nu är det väldigt trångt och vi får knappt plats med våra saker men det hoppas vi att det blir ändring på snart!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 november 2014 21:59

I förmiddags tog vi det väldigt lugnt här hemma. Inte minst mamma och pappa som var jättetrötta och sov jättelänge, i alla fall enligt oss barn. Sedan blev det några lugna timmar innan det bar av till IKEA för att äta middag och titta på möbler till Gustavs och Filippas rum som snart ska renoveras. Då behövs det bl a nya sängar och ny förvaring. Gustav stackarn har ju snart vuxit ur sin säng! Vi stora barn slapp dock titta på möbler. Istället fick vi vara på Småland och leka. När vi var klara på IKEA bar det av till det stora köpcentrumet för att handla mat. Dit ville dock inte Gustav följa med utan han blev avsläppt hemma först. Kl 19 var vi andra hemma igen och då blev det såklart lördagsgodis för oss stora barn, medan Alvin fick lite snacks som var över från igår.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 november 2014 21:26

I kväll var det dags för simskola igen, till Gustavs stora förtret. Han tycker att det är sååå tråkigt och längtar efter när han inte behöver gå på simskola mer. Trots motståndet så går det bra för honom på simskolan. I dag simmade han 200 meter under lektionen och klarade därmed simborgarmärket. Han har simmat längre än så tidigare, men det var första gången som han simmade så långt under en lektion. Lustigt nog så simmade han mest på rygg, vilket han inte har varit så förtjust i tidigare. Även för Filippa gick det bra. Hon träffade på en klasskompis på badet, som hon sedan lekte och hade kul med.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 november 2014 21:15

På helgerna sover Alvin nästan aldrig på dagtid längre. Han kan somna i bilen om vi åker någonstans, men är vi hemma så sover han inte. Nu i höst har han vid några tillfällen inte velat sova på dagis heller. I dag var en sådan dag. Alvin ville absolut inte sova och fick därför vara uppe med de stora barnen istället. Det gick bra så länge han var pigg och glad, men när pappa skulle hämta honom var det inte så kul längre. Att gå upp kl 06.15 på morgonen och inte sova något på dagen är nog inte så lämpligt för en 2-åring. Men han somnade i alla fall snabbt i kväll!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 november 2014 21:15

                

Så börjar helgen närma sig sitt slut - igen! Söndagen blev en ganska hektisk dag för hela familjen. Gustav var på födelsedagskalas hos en klasskompis kl 13-16. Under tiden passade resten av familjen på att åka iväg och titta på tapeter. Förhoppningsvis ska ju Gustavs och Filippas rum renoveras snart.


I kväll har vi firat Fars dag med att gå på restaurang och äta asiatisk buffé till middag. När vi kom hem blev det fryst hallonmoussetårta med turkisk peppar till fika. Den hade Filippa och mamma gjort tidigare på dagen. Till sist blev det också presentöppning för pappa. Han fick en varsin t-shirt av märket Bläck från oss. Vi hade själva valt ut dem (men mamma fick betala). Han verkade väldigt glad över presenterna, och tyckte att vi hade bra smak. Vi håller med!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 november 2014 23:30

I dag firade vi stora barn ett försenat halloween på skolan. Gustav fick gå på en spökpromenad nere i källarkorridoren, medan Filippa fick klä ut sig med sin klass. När mamma kom och hämtade Filippa var hon fortfarande utklädd, men mamma blev inte ett dugg rädd konstigt nog. Sedan bar det hemåt för en snabb middag och därefter blev det simskola för pappa och oss stora barn, medan Alvin fick vara hemma med mamma och mysa, vilket i det här fallet innebar att han satt och spelade på Gustavs surfplatta. När katten är borta...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 november 2014 23:30

Igår kväll så såg vi barn inte skymten av mamma! Hon hade nämligen öppet hus på jobbet och kom hem först när vi låg och sov. I morse var hon dock hemma som vanligt. Filippa är väldigt trött på mornarna nu och orkar knappt äta frukost. Det är alltid hon och mamma som blir klara sist. Senast kl 07 vill pappa att vi åker hemifrån, men oftast blir det några minuter senare. Vi var snabbare i våras av någon anledning, då åkte vi faktiskt nästan alltid innan kl 07. Ändå går vi upp samma tid som då, så någonstans har vi förlorat 5-10 minuter. Undrar var de har tagit vägen?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 november 2014 19:03

Igår kväll hade vi besök av Stella och Nova med föräldrar. Som vanligt blev det ganska sent, så därför var det skönt med en lugn start på söndagen. Kl 14-16 var Filippa på kalas hos en granntjej, som fyllde 8 år. Under tiden passade pappa på att åka iväg med skräp från garaget. Sedan blev det rester från igår kväll till middag innan det var dags för duschning. I morgon är det skola och dagis igen - ganska kul faktiskt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards