Alla inlägg under april 2015

Av Gustav & Filippa - 4 april 2015 22:26

                          

I dag har vi firat påskafton här hemma. Det blev en ganska lugn dag för oss, som började med att vi röjde upp efter gårdagens tillställning. På eftermiddagen hann vi med en liten tur till det stora köpcentrumet. När vi kom hem började pappa med maten. Sedan blev det en påskmiddag som bestod av helstekt rostbiff med potatisgratäng och ugnsbakade tomater. Därefter var det äntligen dags för påskaftonens höjdpunkt, nämligen påskäggen! Som vanligt var det ganska snålt med godis i påskäggen, men istället fick vi en del annat smått och gott. Alla tre fick bl a lego och såpbubblor och Gustav och Filippa fick också ett varsitt PS4-spel, medan Alvin fick några tillbehör till Disney Infinity 2.0. Sedan blev det lite fika medan vi lyssnade på Filippas nya CD-skiva med låtarna från melodifestivalen 2015.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 april 2015 23:45

Den här långfredagen blev verkligen en riktigt lååång fredag. Vi gick upp rätt tidigt i morse, men ganska snart började mamma och pappa att städa och fixa. Som om inte detta vore nog försöke de dessutom involvera oss barn i sin städning. Vi lyckades dock klara oss undan ganska bra.


Strax efter kl 16.30 fick vi besök av Stella och Nova med föräldrar. Då blev det genast fart på oss barn och ett tag trodde mamma och pappa att det hade öppnat ett nytt dagis i vårt hus! Vi lugnade dock ner oss när det var dags att äta. Pappa hade fixat en jättegod påskbuffé bestående av bl a potatissallad, stekt kycklingfilé, ägghalvor med räkröra, laxrullader med pepparrotsfyllning, sparris med lufttorkad skinka, nybakad foccacia, grön ärtsoppa i glas och stekt prinskorv. Det sistnämnda blev barnens självklara favorit, men tjejerna föll även för ärtsoppan, som dock killarna bara skakade på huvudet åt.


Efter en lång dag vinkade gästerna adjö ca kl 23.40 och begav sig hemåt i natten. Då sov Gustav på soffan sedan någon timme tillbaka, medan övriga gänget fortfarande höll fanan högt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 2 april 2015 20:33

      

I eftermiddags kom vi stora barn hem igen efter att ha tillbringat några dagar med morfar i Sala. Efter att ha återinstallerat oss hemma så satte vi oss och gjorde påskkort. Sedan klädde Filippa och Alvin ut sig till påskkärringar medan Gustav blev påskgubbe. Därefter gick de runt i kvarteret och önskade glad påsk och fick godis för besväret. Väl hemma igen kröp de upp i soffan, tittade på TV och käkade godis. Nöjdast var nog Alvin, som ju faktiskt är ett skärtorsdagsbarn och kanske trivs extra bra just denna dag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards