Alla inlägg under juni 2015

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2015 22:15

I dag var det sista dagen för oss barn på fritids respektive dagis för det här läsåret. Tyvärr lyckades Filippa bli sjuk på läsårets sista dag, så pappa var tvungen att åka och hämta henne på fritids strax efter kl 08. När Filippa kom hem hade hon feber och var allmänt hängig. Lite typiskt att hon blev sjuk på läsårets sista dag, när hon inte missat en enda dag tidigare under läsåret! Men nu är det sommarlov i drygt två månader för oss barn. Vad vi har längtat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 juni 2015 20:21

    

I dag efter jobbet tog pappa med sig Alvin till frisören för klippning. Det var Alvins första besök hos en frisör och det gick alldeles utmärkt. Han satt som ett litet ljus medan frisören gick fram med saxen i hans hår. Sedan var det pappas tur att bli klippt. Även han satt stilla som tur var!


I kväll har Gustav och pappa varit på säsongens sista fotbollsträning. I slutet blev det match mellan barnen och föräldrarna. Pappa påstår att föräldrarna vann, men Gustav säger att det var precis tvärtom!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 14 juni 2015 23:18

I dag kl 12.15-13 var det terminens sista tennisträning för Gustav och Filippa. Hela familjen var med och tittade på och fick också spela lite på slutet, vilket nog mamma och Alvin uppskattade mest av alla. Alvin var jätteduktig och lyckades faktiskt få över några bollar. Kanske blir det nu tennis även för honom i höst? Om han får bestämma blir det definitivt så i alla fall! Sedan åkte vi hem och fikade på glass.


På eftermiddagen fortsatte pappa att klippa häcken medan mamma och Filippa åkte ner på stan för att försöka hitta ett par finskor till Filippa. Det blev ett par svarta sandaler med paljetter på, helt i Filippas smak!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2015 22:44

              

Om två veckor fyller Gustav 9 år och i dag så hade han födelsedagskalas för sina bästa kompisar. Kalaset hölls för en gångs skull inte hemma, utan i dinosaurierummet på Leos Lekland. Kl 15 dök tio glada killar upp samt en tjej, som var med som sällskap åt Filippa.


Kalaset började med popcorn och presentöppning. Gustav fick bl a en bok, lego, en vattenpistol, kulor i olika storlekar och en jättestor fotboll. Sedan fick Gustav gå in i en skattkammare och hämta ytterligare en present, ett blinkande armband. Därefter var det dags för glassbomb! Gustav blåste ut alla ljusen på en gång och när tio uppspelta killar sjöng Ja må han leva hördes det nog i hela byggnaden. Ca kl 16 var det så dags för barnen att inta leklandet. Sedan följde fri lek till kl 17.10, då Gustav delade ut godispåsar till sina gäster. Kl 17.15 var kalaset formellt slut och alla for hemåt. Det var ett riktigt bra kalas, tyckte Gustav, men bäst av allt var nog att mamma och pappa slapp att städa efteråt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2015 23:08

              

Än så länge är det inte riktigt sommarlov för oss barn, men i dag var fritids stängt så vi fick vara hemma med mamma, som ju brukar vara ledig på fredagar. (Detta är dock den sista lediga fredagen för henne, men det är en helt annan historia!) Kl 14 var vi på avslutning på dagis. Där fick vi lyssna till vacker sång av Alvin och hans dagiskompisar. De sjöng klassiker som Mamma Mu och Grodan Karl-Oskar. Solen sken och därefter blev det fika i gröngräset och överlämnande av presenter till fröknarna.


Sedan bar det av hemåt för hela familjen. Kl 17 var vi stora barn på kalas hos en granntjej, som fyllde 6 år i dag. Hon bjöd på både mat och tårta. Under tiden passade mamma, pappa och Alvin på att gå till en restaurang i närheten och äta middag. Alvin fick pannkakor, som han glatt mumsade i sig, medan mamma och pappa fick världens tråkigaste räksallad!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2015 23:00

                        

I förmiddags var det skolavslutning för oss stora barn. Gustav slutade tvåan och Filippa förskoleklass. Som vanligt ägde avslutningen rum vid en scen utomhus på skolgården och sedan blev det samling i respektive klassrum. Mamma och pappa hade tagit ledigt från jobbet och Alvin från dagis, så hela familjen var med. Mamma följde dock med Filippa till klassrummet och pappa och Alvin följde med Gustav. Gustav fikade med sin klass, medan Filippa blev bjuden på glass och fick gå fram och ta emot Guldboken, som hon skapat under året. Sedan bar det hemåt en sväng.


Efter en kort stund hemma tog vi tåget till Stockholm för att gå på Gröna Lund. Där var det fullt med folk som hade tänkt samma tanke som vi. Trots långa köer hann vi barn åka en hel del. Alvin har nu blivit så stor att även han får åka vissa saker, med pappa som sällskap såklart. Alvin tyckte t ex att Nyckelpigan var jättekul och han vill gärna åka till Gröna Lund snart igen. Det var första besöket på Gröna Lund för oss barn och vi köade utan att klaga överhuvudtaget. Så småningom tog vi tåget hem igen.


Vi kom hem ca kl 21.30, men istället för att gå och lägga oss fick vi då en varsin present av mamma och pappa. De tycker nämligen av vi alla tre har kämpat på jättebra undet det här läsåret. Vi stora barn har t ex inte missat en enda skoldag i tvåan respektive förskoleklass, vilket mamma och pappa tycker är smått fantastiskt. Så vi var nog värda en liten överraskning faktiskt! Filippa fick en klocka, medan Gustav fick en bok om Titanic och Alvin en bok om Bamse. Sedan kunde vi gå och lägga oss nöjda och glada allihopa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 juni 2015 21:30

I eftermiddags kl 16.45 var det dags för utvecklingssamtal för Alvin på dagis. Alla var med utom Gustav, som höll sig hemma. Filippa underhöll sin lillebror medan mamma och pappa satt och pratade med fröken. Alvin har nu gått på dagis i 1 1/2 år och har funnit sig väl tillrätta där. Han är duktig på att följa de regler och rutiner som finns på dagis och säger gärna till andra barn om de bryter mot dessa. (Precis som Gustav och Filippa en gång i tiden...) Tidigare lekte han nästan bara med de äldre barnen, men nu har han också börjat att leka med de som är jämnåriga med honom. Han sitter gärna och bygger med duplolego, men har inte riktigt kommit in i ritaråldern ännu. Efter lunch sover han fortfarande en stund och det funkar bra. Däremot är han väldigt kinkig med maten, även om det kanske har blivit liiite bättre mot slutet. Men det mesta rullar alltså på som det ska för lillbrorsan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2015 21:30

Ännu en söndag med ett fullspäckat schema. Dagen började dock lugnt med en skön sovmorgon. Kl 12.15 var det tennisträning för Gustav och Filippa. Sedan bar det hemåt och raka vägen in i duschen. Kl 14 skulle nämligen Filippa på spökkalas för en klasskompis och kl 17 var det Gustavs tur att gå på fest, närmare bestämt avskedsfest för en klasskompis som ska byta skola. Däremellan hann mamma och pappa med ett besök på IKEA och sedan blev det jobb för mamma resten av kvällen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se