Alla inlägg under oktober 2015

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2015 21:59

Alvin har verkligen blivit en riktigt stor kille de senaste månaderna! Att vara utan blöja på dagis fungerar perfekt och det har bara hänt någon enstaka olycka på hela hösten, och det var precis i början. Dessutom har Alvin börjat somna på egen hand nu i höst. Efter att mamma och pappa har läst en liten stund för honom, så stoppar de om honom och sedan somnar Alvin helt på egen hand. Helt plötsligt har mamma och pappa fått tre stora barn!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2015 21:01

Efter en ganska lugn måndag så blev det tisdag och full fart igen. Kl 15 gick Gustav hem från fritids på egen hand, precis som det var överenskommet. Väl hemma ringde han pappa och frågade om han fick släppa in sin klasskompis Tim. Det gick bra, så när pappa, Filippa och Alvin kom hem möttes de av två glada killar som höll på med en varsin surfplatta. Efter lite middag var det dags för fotbollsträning för pappa och Gustav, numera inomhus och det var nog tur det för nu är det kallt på kvällarna!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2015 22:47

                  

Så var det dags för den årliga julmarknaden i Österbybruk igen! Som vanligt blev det en trevlig utflykt i höstigt väder. Vi började med att besöka den gamla vallonsmedjan innan vi sökte oss in till herrgården för att fika. Sedan blev det som vanligt en hel del shopping i matmarknaden. Mamma handlade bl a fudge, enbärsmust, saffransskorpor och nötter. Vi barn köpte oss en varsin bok för pengar som vi hade med oss. På vägen hem stannade vi till vid en restaurang och åt pizza till middag. Sedan blev det en lugn och skön kväll hemma.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 oktober 2015 20:09

I eftermiddags var det dags för utvecklingssamtal igen. Den här gången för Filippa. Allt går bra för Filippa i skolan. Hon  gillar att lära sig saker och är duktig på att ta instruktioner. Samtidigt är hon inte rädd för att fråga om det är något som hon inte förstår. Hon har gjort stora framsteg både med läsandet och skrivandet den här första terminen i ettan, vilket visade sig igår kväll när hon klarade av enkäten som hon skulle besvara nästan helt på egen hand. Filippa och fröken kom dock överens om att hon ska öva ännu mera på att skriva med små bokstäver.


När samtalet var över åkte vi till affären och handlade lite. Filippa fick då köpa en tidning. Det gjorde storebror efter sitt samtal förra veckan, och det är ju viktigt att det är rättvist!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 oktober 2015 22:33

Det är mycket fotboll i Gustavs liv just nu! I kväll fick han och hans lagkompisar vara maskotar när stadens herrlag, som har chans att gå upp i allsvenskan, spelade en viktig match. Grabbarna fick hälsa på laget och sedan gå in på planen hand i hand med dem. Dock var de klädda i motståndarlagets tröja, men det är smällar man få ta! Matchen slutade 2-0 till hemmalaget, så det var ett gäng glada och uppspelta killar som sedan styrde kosan hemåt. Smågrabbarnas tränare tyckte nog också att det var ganska kul att få vara med bakom kulisserna!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 oktober 2015 22:18

I morse blev det ingen sovmorgon för Gustav och pappa. Istället blev det fotbollscup! Gustav fick vara med och spela tre matcher. Det blev två oavgjorda och en förlust. Mamma och Alvin var med och hejade på under den sista matchen. Den var jättespännande och mamma och Alvin pendlade mellan hopp och förtvivlan. Grabbarna låg under med 0-2, men lyckades vända till 3-2. I slutsekunderna reducerade dock motståndarlaget till 3-3 efter en hörna. Lite surt, men det var glada grabbar som sedan fick ta emot sina välförtjänta medaljer!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 oktober 2015 23:28

Filippa må vara okoncentrerad på simskolan nuförtiden, men efter kvällens lektion visade hon pappa var skåpet skulle stå. Då simmade hon nämligen 200 meter för första gången! Hon var trött efteråt, men vad gör man inte för lite choklad till kvällsfika?


Medan Filippa och pappa kämpade med simningen, kämpade Gustav och mamma med multiplikationstabellen. Gustav slet sitt hår och suckade och pustade, men nu kan han tvåans, treans, fyrans och femmans tabeller någorlunda i alla fall.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards