Alla inlägg under januari 2016

Av Gustav & Filippa - 17 januari 2016 21:15

Så var den här helgen nästan över. Det blev en ganska lugn helg, med lite lek med kompisar, shopping och en husvisning. Vi ska dock inte flytta, även om Filippa ville det. Mamma har försökt att rensa ut julen, men än så länge är det både stjärnor och tomtar kvar. Som tur är så gör det oss barn inte så mycket, men mamma vill visst inte att grannarna ska tycka att vi är konstiga


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2016 22:18

Så var årets första skol- och dagisvecka avklarad! Veckan slutade bra för oss barn. Filippa tog med sig en klasskompis hem. Här lekte de bl a dockteater och åt tacos till middag. Gustav i sin tur följde med en klasskompis hem och åt middag där. Alvin slutligen fick göra det som han har längtat efter hela veckan, nämligen att spela TV-spel. Alla nöjda, alla glada!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 januari 2016 23:20

Efter att ha hängt på en skör tråd länge nu så lossnade i eftermiddags Filippas sjätte tand, den som satt till vänster om hennes framtänder i underkäken. Det var på tiden, tyckte Filippa, som hade tröttnat rejält på den vid det här laget.


I övrigt så drog Gustavs och pappas fotbollsträning igång igen i kväll. Det var bara sex killar på plats, så det blev mycket kvalitet denna gång!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2016 21:08

Så var vardagen här igen, med skola, dagis, jobb och allt vad det innebär. Lite skönt på sätt och vis, även om Alvin inte var särskilt sugen på dagis i morse. Väl där gick det dock bra, som vanligt.


Efter skolan följde Filippa med en klasskompis hem, medan Gustav åkte hem med målet att göra läxorna. Av detta blev det dock inget. Tur att läxorna inte ska vara färdiga förrän på fredag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2016 21:53

I dag så är det sista dagen på jullovet! Filippa är sugen på att börja i skolan igen, men resten av familjen skulle nog gärna vara ledig ett tag till, om de fick bestämma. Särskilt Alvin är väldigt bestämd av sig och säger att han absolut inte tänker gå till dagis i morgon!


Dagen spenderades bl a utomhus vad gäller oss stora barn. Vi var ute med några grannbarn och lekte i snön och åkte nedför en liten backe. Under tiden passade mamma och pappa på att klä av granen och kasta ut den på baksidan. Först blev den dock av med alla sina grenar. Stackars gran! Inte undra på att Alvin flera gånger ifrågasatte vad mamma och pappa egentligen gjorde med granen...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2016 22:43


Vi har som en liten tradition att vi alltid brukar försöka komma iväg på bio under jullovet. Så även i år, även om det denna gång blev i elfte timmen! Hela familjen var med och filmen vi såg var Den gode dinosaurien. Den handlade om en feg men snäll liten dinosaurie som kommit bort från sin familj och var riktigt bra!


Efter biobesöket var vi iväg till IKEA och sedan handlade vi lite innan det bar av hemåt för att laga middag. I dag blev det morotsplättar med ris, inte riktigt vad vi barn hade valt kanske, men till sist så låg maten i våra magar, så att pappa kunde titta på ishockey på TV i lugn och ro. Rätt lag vann tydligen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2016 22:05

Så var vi hemma igen efter några härliga - men kalla - dagar hos morfar på landet. Vi var inte ute så mycket som vi brukar vara eftersom temperaturen låg på runt 25 minusgrader. Det tyckte till och med morfar var i kallaste laget! Mamma och pappa verkade ha längtat efter oss för vi fick stora kramar av dem när vi kom hem. När vi hade kramats färdigt blev det TV-spel i form av Minecraft. Därmed var ordningen återställd här hemma.


I kväll har Gustav varit med sitt fotbollslag på Leos Lekland. Där blev det både gratis fika och gratis lek. Dessutom fick barnen vara med om en brandövning. Allt gick lugnt och städat till och det var nog bra för personalen att få chansen att öva lite!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2016 21:32

I morse när vi barn vaknade så var inte pappa hemma. Han var nämligen tvungen att jobba i dag, stackarn. Efter att vi ätit frukost så blev det duschning och strax efter kl 12 blev vi hämtade av morfar. Nu ska vi spendera några dagar på landet, för att få lite frisk luft och miljöombyte!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards