Alla inlägg under oktober 2016

Av Gustav & Filippa - 19 oktober 2016 21:15

I dag har Alvin varit med dagis till hoppgropen för första gången. Det är de två äldsta årskullarna som brukar följa med dit och nu är alltså Alvin äntligen kvalificerad för det. Han tyckte såklart att det var jättekul att hoppa omkring där med sina kompisar. Men ska man vara riktigt noga var det faktiskt inte första gången Alvin var där. När han var bebis följde han och pappa med Filippa och hennes dagiskompisar till hoppgropen en gång. Men det var ju nästan hundra år sedan och räknas liksom inte!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2016 23:45

I eftermiddags hade Filippa simtest med skolan. Allt gick bra och Filippa simmade på som en riktig fisk. Fullt lika bra gick det inte för pappa när han skulle hämta Filippa på skolan. Han kom nämligen alldeles för tidigt och fick åka hem tomhänt. Filippa var fortfarande på badhuset och skulle vara tillbaka på skolan först kl 16.45, men det hade pappa helt glömt bort. Det man inte har i huvudet får man ha i benen istället, som mamma brukar säga.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 oktober 2016 23:30

På söndagar har vi stora barn tennisträning. I dag blev det dock ingen tennis för Gustav. Han hade ont i halsen och dessutom lite högre temp än vanligt, så han fick stanna hemma. Hoppas bara att de andra inte fick så många guldstjärnor i dag på träningen, för i så fall har han en del att ta igen!


Därmed blev det en dag i hemmets lugna vrå för Gustav och resten av familjen. Mamma och pappa passade på att jobba lite i trädgården, bl a så planterade de om blåbärsbuskarna i bärrabatten. De ligger lite efter med trädgårdsarbetet i höst, så nu får de nog sätta fart innan snön kommer!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2016 22:56

                             

I dag var vi iväg till Österbybruk på den årliga julmarknaden. Som vanligt blev det en del lek bland höstlöven för oss barn innan vi gick in i herrgården och såg oss omkring. Där inne blev det ingen shopping, men väl en fika. Vi stora barn tog en varsin lussekatt medan Alvin åt en pepparkaka. För mammas och pappas del blev det saffranssemla med julmust. Därefter gick vi till matmarknaden och köpte fudge i olika smaker och enbärsmust. Vi barn handlade en varsin bok för våra medhavda pengar.


På vägen hem stannade vi till vid en restaurang och åt middag. Alvin åt hamburgare med bröd och pommes och åt upp varenda smula för en gångs skull. Kl 18.45 var vi hemma igen och då sjönk vi ner i soffan för att titta på en tecknad DVD-film om människans historia. Det märks att vår mamma är historielärare!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2016 22:30

Efter en lång dag på skolan väntade en tandkontroll för Filippa i kväll. Sist Filippa var hos tandis misstänkte denna problem med en tand som var på väg upp och eventuellt skulle det behövas flourlack på den. Men efter att ha varit där i ungefär 24 sekunder - Filippas egna ord - så fick Filippa och pappa åka hem igen. Tanden såg fin ut och det behövdes ingen flourlack. Skönt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2016 23:03

I helgen hade Gustav avslutning med fotbollslaget, men det blev ett kort "break". I kväll drog nämligen vinterträningen igång. Varje måndag kl 18-19 så kommer det att vara fotbollsträning utomhus på konstgräsplanen. Som vanligt kommer pappa att hålla i träningen. Vi får se hur det går i vinter när snön yr och det är minusgrader!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 oktober 2016 21:04

Den här helgen har både Gustav och Filippa haft avslutningsaktiviteter med sina respektive fotbollslag. Igår var det Gustav och hans lag som var iväg och spelade paintball. Pappa var med som tränare och såg efter sitt lag. Mamma å sin sida fick göra en insats när Gustav kom hem med färgade kläder efter paintballkulor. Kl 17 var vi hembjudna till Stella och Nova på middag. Där var det sedan full fart fram till midnatt, vilket bl a inkluderade flera shower av barnen för föräldrarna.


I förmiddags var det så avslutning för Filippa med fotbollslaget. Alla spelare var hembjudna till en av tränarna, där det blev lek och fika. Sedan bar det av direkt till tennisen för Filippas del. Filippa har dock inte varit riktigt i form i dag. Igår kväll skadade hon näsan efter att ha krockat med Alvin och så blev det nog för lite sömn för henne i natt. Alvin är dock frisk och kry nu efter sin febersjukdom i veckan.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 oktober 2016 20:45

I kväll har Gustav varit på kalas hos en grannkille. Där blev det bl a cheeseburgare från McDonalds till middag samt film. Under tiden var resten av familjen till Taco Bar och åt middag samt handlade mat på det stora köpcentrumet. När alla var hemma igen letade Gustav fram sin tand som han tappat i skolan i dag. Gustav tror att det är antingen den trettonde eller fjortonde tanden som han har tappat, men alla har förlorat räkningen vid det här laget. Den satt i alla fall till höger i hans underkäke och det var länge sedan han tappade en tand, så frågan är om tandfen kommer ihåg var han bor?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se