Alla inlägg under november 2016

Av Gustav & Filippa - 11 november 2016 23:30

I kväll hade Gustavs klass disco för lågstadiet. Klassen vill nämligen åka på en klassresa i sexan och då behöver det tjänas pengar såklart! Lite drygt hundra glada lågstadieelever anlände runt kl 18 till skolans matsal, där discot ägde rum, och sedan var det full fart ända till kl 20.30, då dörrarna stängdes. Filippa var också där såklart och Gustav och hans kompisar jobbade hårt med att sälja läsk, snacks, godis, självlysande armband och lotter. Affärerna gick bra så det blev en god vinst! Även Filippa var nöjd. Hon lyckades nämligen kamma hem en av vinsterna i lotteriet, en burk med godis. Det var mamma som hade ordnat lotteriet, så Filippa hade gått hemma och spanat in vinsterna och jublade därför lite extra när hon sedan hade turen på sin sida.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 november 2016 21:01

I dag fick Filippa en spruta i skolan. Det var påfyllning av MPR-vaccinet som hon fick för första gången när hon var 18 månader gammal. Allt gick bra och eftersom hon klarade sig utan mamma och pappa fick hon välja en sak från Dolly Styles webshop när hon kom hem från skolan. Hon valde då en t-shirt, som kommer hem om några dagar, men helst hade hon velat ha den redan i kväll!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 november 2016 23:18

Igår var Filippa hemma från skolan efter att hon hastigt - men mindre lustigt - kräktes i söndags. Som tur var blev det bara en gång, men hon fick ändå vara hemma med pappa och vila upp sig igår. I dag var dock alla tillbaka på banan igen!


Pappas trapprenovering går sakta men säkert framåt. Snart är han klar med gipsningen av väggarna i trappan och då blir det äntligen dags för lite roliga saker, t ex att välja tapet!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 november 2016 20:45

                     

I torsdags klev vi på båten till Helsingfors. Vi åkte med Viking Lines fartyg Gabriella, som avgick från Stockholm kl 16.30 på eftermiddagen. Kvällen ägnades mest åt shopping och mat. Morgonen efter anlände vi till Helsingfors, där vi tillbringade fredagen. Vi besökte bl a domkyrkan, tog en fika och så shoppade vi en del. Det blev bl a kläder till oss barn. På väg tillbaka till båten passade vi på att ta en vända med pariserhjulet för att beundra utsiken över Helsingfors. Sedan vilade vi upp oss i hytten innan det var dags för middagsbuffé på kvällen och lite mera shopping. Vi roade oss också genom en tur på motorcykel innan vi gick tillbaka till den trånga hytten. Vi kom hem ca kl 11.30 i dag och sedan blev det en lugn dag på hemmaplan.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 november 2016 23:55

I dag kom första snön här i stan. Alldeles för tidigt tycker vi! Som tur är så ligger snön inte kvar, men det ryktas att det ska bli kallt framöver och i så fall finns väl risken att vi får ett snötäckte inom kort. Huga!


I eftermiddags kom Gustav och Filippa hem från morfar. Där har de haft det bra såklart! I måndags gick de en spökvandring i Sala silvergruva som var så läskig att Gustav började att gråta och Filippa lovade att aldrig sätta sin fot där igen. Det var en riktigt läskig vandring med andra ord! Igår tappade Gustav en tand. Det var den trettonde... eller fjortonde... eller femtonde tanden som han tappat. Den satt i alla fall till vänster i hans underkäke. Alvin blev såklart glad över att få träffa sina storasyskon igen och ännu gladare blev han när de hade med en burk med godis till honom!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards