Alla inlägg under januari 2017

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2017 21:15

I dag började vi barn på skolan och dagis igen efter jullovet. Ärligt talat hade vi gärna haft jullov ett tag till, men det är ju alltid kul att träffa alla kompisar igen! Filippa fick läxa redan första dagen, men den gjorde hon direkt när hon kom hem. Duktigt, tyckte mamma och pappa. Mamma började att jobba redan igår, men i dag hade hon terminens första lektioner även hon. Men framför allt var hon glad att bara komma till jobbet i morse. Bussen höll nämligen på att välta när chauffören körde fel i en rondell...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2017 22:12

Igår kom vi barn hem igen efter att ha tillbringat några dagar hos morfar på landet. Vi har haft det bra, men kallt! Vi hann dock inte vara hemma särskilt länge innan det bar av på födelsedagskalas, men sedan blev det en lugn och skön kväll hemmavid.


Även söndagen blev ganska lugn. Gustav har varit ute på Pokèmon-jakt med en kompis, men övriga familjen har varit hemma. Mamma och pappa har pysslat en del med trappan och hobbyrummet, som vanligt på lediga stunder numera.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 januari 2017 21:08

           

Vi barn är fortfarande kvar på landet hos morfar och det är nog lika bra det för mamma och pappa bara jobbar och jobbar. I dag har pappa målat väggarna nere i hobbyrummet med silikatfärg en första gång. Tänk vad lite färg kan göra!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2017 23:50

I dag kom pappa hem från jobbet redan runt lunch. Han hade nämligen chans att jobba halvdag i dag, och den chansen tog han såklart. En stund därefter kom morfar hit. Vi barn följde sedan med honom ut på landet, där vi ska spendera några dagar. Som vanligt blir det väl en hel del hårt jobb med att bl a bära in ved, men vi ska också passa på att fira jul i efterskott!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 januari 2017 23:30

 

Sedan igår är pappa tillbaka på jobbet igen, vilket innebär att vi barn och mamma får roa oss utan honom. I dag tog vi först en lång sovmorgon. Filippa gick upp sist och då var klockan runt 10.45, vilken ändå var ungefär en timme tidigare än igår!


På eftermiddagen tog vi bussen ner på stan. Där var vi till en restaurang och åt asiatisk buffé. Kl 15.15 blev det bio. Vi såg filmen Sing, som handlar om olika djur som är med i en talangtävling. Filippa tyckte att filmen var jättebra, medan mamma var lite mer skeptisk, men hon somnade i alla fall inte! Sedan tog vi bussen hem i snöyran för en lugn kväll hemmavid.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2017 23:45

         

Igår kväll hade vi ett mycket trevligt nyårsfirande här hemma i sällskap av goda vänner. Mamma och Filippa hade dukat med guldduk och finporslin och pappa stod för matlagningen. Det blev kräftpaj med kalixrom till förrätt och oxfilétournedos med potatiskaka, rödvinssås och kantareller till huvudrätt. Mammas favorit blev dock efterrätten med crème brûlée och glass med smak av vit choklad, toppad med färska hallon och kanderade nötter. Riktigt gott! Förutom mat blev det såklart mycket lek för oss barn och mycket prat för våra föräldrar. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna. Då satte vi också fyr på tomteblossen, som vi egentligen skulle ha haft till efterrätten. Gästerna stannade till strax efter kl 02, då de begav sig hemåt.


I dag har vi efter den sena kvällen igår tagit det lugnt hemma. I kväll har vi haft filmkväll och tittat på DVD-filmen Hitta Doris, som vi fick i julklapp. Då släckte vi ner överallt och sedan blev det både godis och chips till filmen. Det blev ju lite över efter nyårsfirandet!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards