Alla inlägg under februari 2017

Av Gustav & Filippa - 9 februari 2017 21:30

I dag efter skolan tog Gustav med sig en klasskompis hem, vilket han ofta gör. Efter att ha ätit middag gav sig Gustav och hans kompis ut på batterijakt i kvarteret. Deras klass är nämligen med i en tävling, där man ska samla ihop så många använda batterier som möjligt, vilket ger en chans att vinna massor av pengar till en klassresa. Filippa fick följa med som stöd och lyckan var såklart fullständig när gänget kom tillbaka med en hel skokartong full av gamla batterier, som de fått av en snäll granne. Folk gillar tydligen att bli av med sina batterier, så kanske är detta ett vinnande koncept!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 februari 2017 20:19

I dag har vi stora barn haft friluftsdag i skolan. Det innebar långpromenad och skridskoåkning. Promenaden bestod av att vi gick till en ishall med tung packning på ryggen. Därefter blev det skridskoåkning i flera timmar med paus för lunch. Sedan gick vi samma väg tillbaka. När vi kom hem var vi spaka må ni tro, men kul hade vi i alla fall!


Efter maten tog pappa med oss killar till frisören. Särskilt Alvin var långhårig, medan Gustav fick följa med av bara farten. Det var två stiliga och kortklippta unga herrar som sedan kom hem och visade upp sig för mamma och syrran.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 februari 2017 20:17

I dag har vi haft en helt vanlig söndag här hemma. Det har innburit fotbollsträning för Filippa på förmiddagen och tennisträning för både henne och Gustav på eftermiddagen. Det har också inneburit hårt jobb för både mamma och pappa. Söndagar är verkligen ingen vilodag här hemma! Det har tvättats, lagats mat, storstädats i köket och fixats i källaren. Det är tur att det är måndag i morgon så att vi får det lite lugnt igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 februari 2017 22:24

                     

I förmiddags drog Gustav och hans fotbollslag igång med fysträning. Gustav gillar fysträning, till skillnad från många andra i laget, men han var helt slut när han kom hem. Efter en snabbdusch och en stunds vila var det dock dags för mer träning. Närmare bestämt skridskoträning. Vi drog därför ner på stan och åkte skridskor i någon timme. Även Alvin fick testa att åka skridskor. Det var första gången för honom och det blev väl ingen succé direkt. Han får nog vänta i ett år till för att bli riktigt mogen för skridskoåkning. Men nu har han testat i alla fall! Sedan bar det hemåt för lite varm choklad och fika. Det hör till när man har åkt skridskor!


I kväll har vi tittat på första deltävlingen av årets melodifestival på TV. Vi hade laddat upp med både godis och chips och sedan röstade vi så det stod härliga till. Vi tyckte att det fanns flera bra låtar och var ganska nöjda när det presenterades vilka låtar som gått vidare.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 februari 2017 20:30

Dagarna kommer och går. Det är skola för oss stora barn, dagis för lillebror och jobb för mamma och pappa, dag ut och dag in. Vi kämpar på i vintermörkret, men det märks faktiskt att vi går mot ljusare tider nu, även om det i regel är mörkt när vi kommer hem. Gustav har ofta kompisar med sig hem från skolan och har han inte det så är han antingen på fritidsklubben eller hos någon i klassen på eftermiddagarna. Filippa går fortfarande på vanliga fritids och brukar bli hämtad av pappa runt kl 16. Innan dess har då pappa hämtat lillbrorsan på dagis. Då brukar han få rapport från fröknarna om hur många utbrott Alvin har fått under dagen. Rekordet är nog fem - hittills!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards