Alla inlägg under april 2017

Av Gustav & Filippa - 15 april 2017 16:45

                   

I dag är det påskafton. Efter en god frukost följde en ganska lugn dag här hemma. Pappa har fixat en del nere i källaren. Det börjar bli lite bråttom för snart måste arbets/lekrummet ner dit och mamma och pappa ska in i arbetsrummet. På eftermiddagen fick vi besök av påskharen, som lämnade tre stora påskägg till oss barn. Där låg det bl a lego, pokémonkort och massor av godis såklart. I kväll ska vi hem till Stella och Nova och äta påskmiddag. Det kommer att bli jättekul!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 april 2017 23:45

Långfredagen började med ett besök på Bauhaus för pappa. Sedan åt vi en riktig långfrukost tillsammans med bl a ägg, färsk frukt och smoothie. På eftermiddagen var mamma och pappa iväg en sväng, men när de kom hem fixade pappa till en god middag bestående av rostbiff med potatisgratäng. Det är inte ofta som vi barn gillar maten alla tre, men i dag var en sådan dag! Efter en lyxig efterrätt bestående av chokladtryffelkladdkaka hade vi filmkväll. Filmen vi såg var Trolls, som Alvin fick när han fyllde år. Det var en perfekt avslutning på en riktigt lång fredag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2017 23:05

       

Dagen till ära förvandlades Filippa och Alvin till påskkärringar och Gustav till påskgubbe i eftermiddags. De begav sig därefter ut i kvarteret för att önska glad påsk till grannarna. De blev rikligt belönade med godis i alla dess former och sjönk sedan ner i soffan nöjda och glada och åt tills de inte orkade något mera. Exakt så ska en skärtorsdag se ut!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 april 2017 23:59

Sedan i måndags har vi barn påsklov. Lovets första dagar har vi tillbringat hos morfar på landet. Där har vi mest tagit det lugnt, men också jobbat lite. Filippa har bl a påskpyntat åt morfar. I dag runt lunch kom vi hem igen. Sedan blev det en lugn dag även här hemma. Mamma gick ut i trädgården på eftermiddagen och planterade påskliljor och röjde lite, men vi barn höll oss inne i värmen. Någon vårvärme har påsklovet hittills inte bjudit på tyvärr.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 april 2017 23:01

Nu är vi friska och krya igen här hemma, så i dag blev det såväl fotbollsträning som tennisträning och bollskola för oss barn. Skönt att vara i farten igen! Efter alla träningar blev det grillade hamburgare till middag och sedan jobb för mamma och pappa. Mamma planterade om massor av tomatplantor och pappa satte upp reglar nere i källaren till den garderob som ska dölja elcentralen och alla rör. Sedan avslutade vi kvällen med att titta på Mästarnas mästare på TV.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2017 22:49

I dag blev Alvin uppvaktad på dagis. Det sjöngs för honom och så fick han välja en lek. Då valde han leken Hunden och benet. Sedan fick han också med sig en papperssnigel med sitt namn på hem, som han stolt visade upp för mamma. Därefter blev det TV-spelande för honom och Gustav resten av kvällen. Alvins nya spel måste ju invigas. Hans pruttkudde har nog dock fått för mycket invigning, för det är redan hål i den!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2017 21:53

                                       

I dag har vi firat Alvins femte födelsedag! Firandet började i morse med att vi väckte Alvin genom att sjunga Ja må han leva för honom. Sedan uppvaktade vi honom med en present, som bestod av Lego City. Därefter var pappa tvungen att bege sig till jobbet och Gustav och Filippa till skolan. Sedan följde några lugna timmar för mamma och Alvin. Det blev bl a en del legobyggande för Alvin medan mamma fixade och donade inför kvällens firande.


På eftermiddagen kom resten av familjen hem igen. Då fick vi dessutom sällskap av morfar. Filippa överlämnade en present till Alvin i form av en pruttkudde som hon hade köpt på eget initiativ. Alvin blev jätteglad över den! Sedan blev det årets första grillning i form av hamburgare med bröd, ugnsrostade potatishalvor, tzatziki och massor av grönsaker. Mycket gott, det är något speciellt med årets första grillning! Därefter följde fika på tårta med motiv från Alvins favorithundar i Paw patrol.


När alla var mätta och belåtna var det äntligen dags för presentöppning. Alvin fick bl a massor av lego, TV-spelet Lego Worlds, två böcker, filmen Trolls, en hoppboll, pysselböcker, såpbubblor och ett Pokémon-album med kort till. Sedan blev det pyssel med presenterna resten av kvällen tills det var dags att gå och lägga sig. Alvin hade då sällskap av sin nya mjukishund Chase från Paw patrol, som han nöjt somnade med i famnen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2017 22:10

Så var ännu en helg nästan över. Igår var både Gustav och Alvin på fest. Alvin firade en dagiskompis som fyllt år medan Gustav var på grabbkväll hos en klasskompis som även han fyllt år. Gustav är mycket piggare nu, men fick ändå avstå tennisträningen i dag för säkerhets skull. Det fick även Filippa, som började känna sig krasslig på eftermiddagen efter att ha varit på fotbollsträning i morse. Alvin gick dock på bollskolan som vanligt. I dag började de med fotboll, vilket Alvin tyckte var kul. Dock tyckte han inte att det var så kul att alla barn skrek, förutom han såklart...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards