Alla inlägg under september 2017

Av Gustav & Filippa - 13 september 2017 22:38

   

I dag medan vi stora barn var i skolan passade mamma på att grundmåla hela trappan till övervåningen. Alvin fick stränga order om att inte gå upp dit och protesterade inte alltför mycket som tur var. Nu är hela trappan vit, men den måste grundmålas en gång till innan vi bestämmer vilken färg det ska bli på den.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 september 2017 22:33

   

I kväll tjuvstartade mamma grundmålningen av vår trappa upp till övervåningen. Två steg blev det. Förmodligen blir det fortsättning på onsdag när mamma och Alvin är ensamma hemma. Det är ju lite dumt att måla på kvällarna eftersom vi barn sover där uppe och behöver kunna ta oss både upp och ner för trappan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2017 21:05

     

Det tog över två månader, men nu är vår trappa till övervåningen äntligen helt fri från den gamla gröna plastmattan! Mamma rev bort det sista av plastmattan igår och i dag skrapade hon bort de sista limresterna. I två månader har hon ägnat sig åt att skrapa och slipa trappan, men nu är i alla fall den delen av arbetet klart. I kväll har pappa spacklat igen hål och skavanker och sedan ska trappan slipas igen. Men mamma är just nu mest glad över att hon slipper skrapa limrester framöver!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 september 2017 20:45

I dag har Filippa varit både sportig och kulturell! Förmiddagen ägnades åt fotboll för hennes del. Hennes lag spelade tre matcher och hon var med i två. Sedan bar det hemåt för lite lek med en kompis innan vi for iväg till bilskroten för att vara lite kulturella. Det är ju Kulturnatten i dag. Där hade vi stämt träff med Jonatan, Sebastian och Anton med föräldrar. Tyvärr började det att regna så besöket på bilskroten blev lite kortare än vad som var planerat. Istället åkte vi in till city och gick på restaurang hela gänget. Asiatisk buffé med bl a sushi blev det. Därefter hann vi med ett besök i domkyrkan och Gustavianum innan vi lät oss besegras av regnet och styrde kosan hemåt för lite lördagsgodis.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 september 2017 22:45

Igår höll mamma i ett föräldramöte på sin skola. I kväll var det dags för henne att besöka ett föräldramöte. Denna gång i Filippas klass. Blott tio tappra föräldrar dök upp och mamma lyckades med konststycket att bli klassförälder. Hon som var så glad över att hon inte var det i Gustavs klass längre. Det är tydligen farligt att gå på föräldramöten...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 september 2017 21:15

I dag drog tennisträningen igång igen för Gustav och Filippa. Gustav spelar kl 14 varje söndag och Filippa kl 14.15, så det passar ju perfekt. Filippa var osäker i våras på om hon ville fortsätta med tennisen, men beslutade sig i sista stund för att hon ville det. Efter dagens premiärträning slog hon dock fast att det här blir sista terminen med tennis för henne. Nu hoppas dock mamma och pappa på att hon ska ändra sig ännu en gång...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 september 2017 23:44

Så var det lördag igen. Den här helgen har vi inte en enda fotbollsmatch inbokad. Skönt, om ni frågar mamma. Hon tycker tydligen att fotbollen tar lite väl mycket tid ibland... Tack vare det kunde mamma och pappa äntligen komma iväg och köpa en regnjacka och gummistövlar till Alvin. Det behövs verkligen, det regnar ju var och varannan dag just nu. Som om inte detta vore nog hittade de även en rund ryamatta till Filippas rum. Hon blev såklart jätteglad. Filippa älskar verkligen sitt rum och stänger ofta in sig där inne för att pyssla i lugn och ro.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards