Alla inlägg under oktober 2017

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2017 21:41

               

Så var det dags för julmarknad i Österbybruk igen! Som vanligt lite väl tidigt på året kan man tycka, särskilt i dag när solen sken och det var varmt och skönt ute. Vårt besök började med lite lek utanför herrgården. Sedan gick vi in och fikade på saffranssemlor innan vi fortsatte till matmarknaden där vi bl a provsmakade fudge och andra godsaker. Vi shoppade en hel del också, bl a fudge, enbärsmust, nötter, en brödkorg och ljuslyktor. På vägen hem stannade vi till vid en restaurang och åt pizza till middag. Alla utom Alvin såklart, som bara ville ha pasta, utan någonting till. Han har lite konstig smak, lillbrorsan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2017 19:58

Det verkar som att mamma har fått för sig att vi ska börja äta lite nyttigare här hemma. Häromdagen åt vi morotsplättar till middag och i dag blev det fisk, för andra gången denna vecka. Dessutom fick vi fisk i skolan häromdagen. Mamma påstår att vi blir smarta av fisk, men det vette tusan. Det roliga är dock att Alvin som är så kinkig i vanliga fall glatt mumsar i sig fisk, medan särskilt Filippa äter väääldigt långsamt när det ligger fisk på tallriken. Men till sist brukar det gå i som tur är, för när hon väl börjar äta är det ganska okej ändå tydligen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 oktober 2017 19:45

En veckas uppehåll fick Gustav och pappa från fotbollen, men i kväll drog den igång för dem igen. Under resten av året kommer de att spela fotboll på måndagar kl 17.30-18.30 på konstgräsplanen. Dessutom kommer det att vara fysträning inomhus på torsdagar, men den slipper pappa hålla i. Kondition är ju inte hans starka sida. Filippas fotbollsträning ligger dock nere ett tag till.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2017 19:28

I dag har det varit regn och rusk hela dagen. Därmed gjorde det ingenting att vi sov extra länge i morse efter att ha haft middagsgäster igår kväll. På eftermiddagen var det tennisträning för Gustav, men inte för Filippa. Hon var på födelsedagskalas hos en klasskompis istället. Inte heller för Alvin blev det någon träning i dag. Hans bollskola var nämligen inställd på grund av låsproblem! Det gjorde dock inte så mycket varken för honom eller mamma. De tyckte att det var ganska skönt att slippa gå ut i ruskvädret!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 oktober 2017 22:30

Så var det äntligen fredag igen! Fredagar är vår favoritdag här hemma. Det är så skönt att äntligen få ta det lite lugnt efter en hård arbetsvecka och så har vi hela helgen framför oss. Det brukar ofta bli lite extra god mat här hemma på fredagar. I dag blev det pappas hemmagjorda pizza som vi stora barn glatt mumsade i oss. Lillbrorsan är dock lite kinkig och gillar fortfarande inte pizza, trots att han är över fem år gammal nu. För hans del blev det gröt med sylt istället och han var lika glad för det. Sedan tog vi barn det lugnt resten av kvällen, medan mamma och pappa mest ägnade sig åt städning.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 oktober 2017 21:30

Efter en intensiv fotbollshöst är både Gustav och Filippa lediga från fotbollen den här veckan. Skönt tycker särskilt mamma. Därmed hinner vi göra lite annat än att bara spela fotboll. Ta det lugnt till exempel, vilket blev kvällens tema. Resten av veckan ska vi nog dock försöka aktivera oss lite mer, bl a behöver pappa fortsätta med målningen av takkupan.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 oktober 2017 19:44

I morse gick pappa och Gustav hemifrån redan kl 07. Då vankades det nämligen fotbollscup för dem. Gustav och hans lag spelade fyra matcher och det blev en vinst och tre förluster. Under tiden var mamma och Filippa bl a med Alvin på bollskola. Någon tennisträning blev det dock inte i dag. Gustav var ju upptagen på annat håll och mamma kunde inte vara på två ställen samtidigt. När hela familjen var samlad igen blev det grillade hamburgare till middag. Måhända var det årets sista grillning?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards