Alla inlägg under december 2017

Av Gustav & Filippa - 17 december 2017 23:30

I dag var det avslutning på tennisen för Gustav och Filippa. De fick då själva bestämma vilka övningar/lekar de skulle göra, så Filippa tyckte att tennisen var ovanligt kul i dag. Trots detta var det här sista tennisträningen för henne - någonsin! Hon vill absolut inte fortsätta, utan har längtat efter att tennisen ska ta slut nästan hela terminen. Men vi får väl se om hon ändrar sig. Det har ju trots allt hänt tidigare, även om mamma och pappa inte tror det den här gången...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 16 december 2017 21:14

Igår var Gustav och pappa på bio och såg den nya Star Wars-filmen The last jedi. Gustav tyckte att filmen var jättebra och den klart bästa Star Wars-filmen som han sett. I dag blev det också roligheter. Då var nämligen hela familjen på teater. Vi såg Sunes jul med massor av kändisar i rollerna, bl a Pernilla Wahlgren, Morgan Alling och Hanna Hedlund. Sedan åkte vi till det stora köpcentrumet och tog en svindyr julfika, men det var det värt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 13 december 2017 20:44

                 

I dag har vi ägnat en stor del av dagen åt luciafirande. Det började kl 08.40 i morse när Filippa och de andra treorna höll i årets luciatåg i matsalen på skolan. Filippa var tärna och sjöng så vackert med de andra treorna inför en fullsatt matsal.


Kl 15 var det dags igen. Denna gång på dagis med Alvin och de andra barnen. Alvin var som vanligt tomte och sjöng för kung och fosterland. När sången tystnat och föräldrarna applåderade så bugade Alvin så djupt att han nästan ramlade bakåt på vägen upp. Därefter blev det fika inne i värmen på dagis innan vi for hemåt för att äta middag.


Gustav hade inget luciatåg i dag, men fick i alla fall se lillasyster och lillebror "lussa". Däremot höll han en egen lektion för sin klass under dagen. Den handlade bl a om andra världskriget och innehöll både en powerpoint-presentation och frågesport. Inte lika stämningsfullt som att lussa kanske, men kul ändå!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 december 2017 22:18

               

I dag efter tennisträning och middag så ägde årets lussebak rum här hemma. Det var främst pappa och Filippa som stod för bakandet, men Alvin var också med och Gustav gjorde ett snabbt litet gästspel. Det blev lussekatter av alla former och varianter, men viktigast av allt, de blev goda! Sedan blev det fika på lussekatter framför TV:n när vi tände andra ljuset i adventsljusstaken.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2017 23:45

       

I dag har det varit full fart här hemma! Förmiddagen var ganska lugn, men på eftermiddagen var Alvin och pappa iväg på 5-årskalas hos en dagiskompis till Alvin. Under tiden var mamma hemma och gjorde årets julkort, vilket tog sin lilla tid. Kl 18 var vi bortbjudna på glögg och pizza hos en i Gustavs fotbollslag. Där blev vi kvar hela kvällen. Vi kom hem igen först strax innan midnatt. Då hade vi två namnsdagsbarn att fira. Trots att det var så sent var Filippa vid gott mod och ännu gladare blev hon när hon fick en plåtburk med pysselsaker så att hon kan göra egna gratulationskort. Sedan blev det bums i säng!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 december 2017 21:55

                   

I dag fyller världens bästa pappa hela 45 år! Det har vi firat traditionellt genom att bl a gå ut på restaurang och äta middag. Pappa valde att äta något så konstigt som oxkind! Vi barn var mer konservativa och valde pizza, pasta och pannkakor. Bara mat på P med andra ord! Sedan bar det hemåt för prinsesstårta och presentutdelning. Pappa fick bl a en bok och en smörkniv som Filippa gjort i slöjden av oss barn. Smörkniven blev han extra förtjust i såklart. Sedan hamnade vi i soffan framför Idol-finalen på TV medan pappa smygtittade på en ishockeymatch på mobilen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom  mamma

Av Gustav & Filippa - 6 december 2017 21:30

Vi barn följer årets TV-kalender Jakten på tidskristallen med stort intresse. Vi tycker att den är riktigt spännande och Alvin har t o m applåderat åt den. Gustav och Alvin har också en varsin legokalender. Gustav har Star Wars medan Alvin har Lego City. Filippa valde en godiskalender i år och brorsorna är lite avundsjuka när hon käkar godis varje kväll. Å andra sidan har ju de sitt lego kvar när Filippas godis sedan länge är uppätet...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 december 2017 21:13

I dag har pappa varit på tränarutbildning i fotboll nästan hela dagen. Därför blev det bussen till tennisträningen i eftermiddags. Väl hemma igen började mamma med maten. I kväll har vi firat första advent genom att tända första ljuset i adventsljusstaken och fika framför julkalendern på TV:n. Så traditionsenligt som det kan bli med andra ord!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se