Alla inlägg under februari 2018

Av Gustav & Filippa - 11 februari 2018 21:00

I eftermiddags började Alvins bollskola igen efter några månaders uppehåll. Alvin tyckte att det var kul att vara tillbaka och sprang omkring med ett leende på läpparna nästan hela träningen. Även Gustav hade träning i dag, närmare bestämt tennisträning. Filippa ligger dock lågt med träningarna nuförtiden. Hon har ju slutat med tennisen och fotbollen är hon bara med på ibland. Det är tur att hon har sitt rum på övervåningen så att hon får lite motion när hon springer upp och ner för trappan i alla fall!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2018 19:08

                   

I dag har vi varit ut på landet och gratulerat morfar på födelsedagen. Egentligen fyller han inte förrän i morgon, men vi passade på att gratulera honom redan i dag. Morfar bjöd bl a på sockerkaka, bullar och prinsesstårta och vi uppvaktade honom med tre paket. Han fick ett kryddodlingsset, fröer, trädgårdsredskap och foton på oss barn i present. Sedan hann vi leka lite innan det bar av hem till stan igen. Där var vi först och handlade mellomys innan vi åkte hem för att laga middag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 februari 2018 20:30

Nuförtiden sitter vi en hel del i vårt nyrenoverade arbetsrum nere i källaren och både jobbar och roar oss. Vi stora barn brukar bl a göra Nomp-läxan (som är en matteläxa på datorn) därnere. Det brukar dock vara ganska kallt, trots att skrivbordet står vid elementet. I kväll var därför mamma och pappa iväg och köpte en dekorationsbrasa, som också fungerar som värmefläkt, till källaren. Så nu kan vi sitta och jobba utan att frysa. Frågan är dock om vår elräkning nu kommer att bli i hetaste laget?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 februari 2018 21:00

I dag var det dags för utvecklingssamtal igen. Denna gången för Filippa. Som vanligt var både mamma och pappa med, och så fröken och Filippa såklart. Samtalet kretsade mycket kring trivsel. Filippa trivs alldeles utmärkt i skolan, även om hon ibland får huvudvärk när det är för högljutt i klassen. Hon tycker att det mesta är kul och har generellt sett lätt för att lära sig nya saker. Hon har mer än godtagbara kunskaper i nästan alla ämnen, så fröken tror att det kommer att gå bra på de nationella proven senare i vår. Just nu håller klassen på och tränar för fullt inför dessa prov, men Filippa verkar ta det "coolt". När samtalet var klart bar det av hem till brorsorna och sedan blev det potatis- och köttfärssoppa till middag. Väldigt passande nu när det är isande kallt ute!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 februari 2018 22:45

I kväll började äntligen årets melodifestival! Vi barn har längtat i flera veckor! Strax innan kl 20 dukade vi fram godis, popcorn, chips och läsk och slog oss ner i soffan med mobiler och surfplattor i högsta hugg. Sedan följde vi engagerat tävlingen och hjärtröstade så det stod härliga till. Vi måste dock erkänna att det kanske inte var de bästa låtarna som vi någonsin hört, men traditioner är till för att följas och vi blev ändå relativt nöjda med röstningsresultatet. Skönt att mellosäsongen äntligen är igång!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 februari 2018 21:30

Efter storshoppingen igår så behövde Filippas spargris inte vara tom särskilt länge. Om Filippa var godisfri hela januari ut skulle hon nämligen få 200 kr av mamma som belöning. Självklart klarade Filippa utmaningen galant och i dag krävde hon in sina pengar av mamma. Dessa hamnade omedelbart i spargrisen, så nu behöver den inte känna sig ensam längre! Men nu blir det inget mer godisuppehåll på ett tag. På lördag börjar ju årets melodifestival och då måste man tydligen äta godis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards