Direktlänk till inlägg 24 juni 2018

Midsommarfirande i Småland

Av Gustav & Filippa - Söndag 24 juni 22:15

                                                                 

I torsdags förmiddag styrde vi kosan mot Småland och Vimmerby, där vi har tillbringat midsommarhelgen. Vi bodde i en jättefin stuga i Astrid Lindgrens värld. Den var stor och rymlig och jättefräsch och hela området var hur mysigt som helst. Vi anlände dock senare än beräknat p g a långa bilköer, så torsdagskvällen blev ganska lugn. Vi åt en enkel middag och såg oss omkring.


På fredagen var det äntligen dags att inta Astrid Lindgrens värld. Där såg vi bl a föreställningarna Emil i Lönneberga och Bröderna Lejonhjärta. Särskilt den sistnämnda var helt fantastisk! Vi åt också pannkaksbuffé och såg en midsommarstång resas. På kvällen blev det sedan pizza till middag inne i Vimmerby innan vi gick tillbaka till stugan.


Även lördagen tillbringades i Astrid Lindgrens värld. Denna dag tittade vi mest på Pippi Långstrump, men vi såg också Madicken och Mio min Mio. Vi hann också leka lite och shoppa en del, men kl 16 var vi till sist tvungna att lämna Vimmerby och styra kosan mot Söderköping, där vi sedan spenderade natten på ett s k Bed & Breakfast. Först såg vi dock Sverige förlora mot Tyskland i fotbolls-VM. Trots den dramatiska förlusten och ett lite väl trångt boende kunde vi dock sova riktigt gott.


I dag har vi sett oss omkring i Söderköping. Vi har också ätit glass på det berömda glasscafét Smultronstället. Hela 510 kr åt vi för! Efter en liten promenad längs Göta kanal kunde vi sedan mätta och belåtna lämna Söderköping och ta oss den långa vägen hem!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Onsdag 14 nov 21:28

I kväll var det dags för simskolan igen. Den här gången fick Alvin och pappa sällskap av Gustav, som passade på att visa pappa att han fortfarande kan simma 200 m. För Alvin går det dock lite trögt med simskolan. Han är fortfarande ganska feg och slä...

Av Gustav & Filippa - Söndag 11 nov 21:02

I dag har vi firat pappa på Fars dag. Mamma fixade en lite extra god middag och efter maten bakade vi barn gemensamt en kladdkaka, som vi sedan serverade med glass och bär. När vi hade gjort klart i köket blev det presentöppning för pappa. Vi killar ...

Av Gustav & Filippa - Fredag 9 nov 23:00

Så var det äntligen fredag igen! Veckan har varit lång och för Gustavs del har den innehållit ovanligt mycket pluggande. Han hade nämligen prov i samhällskunskap i dag. Det gick nog bra. Han och mamma hade pluggat hårt, och är det något som mamma kan...

Av Gustav & Filippa - Tisdag 6 nov 21:32

I dag är det Gustav Adolfsdagen, så därför bjöd pappa på Gustav Adolfsbakelser efter maten i dag. Problemet var bara att det var fel Gustav på bakverket! Istället för en bild på Gustav II Adolf så var det en bild på Gustav III, och det upptäckte såkl...

Av Gustav & Filippa - Fredag 2 nov 21:45

Igår styrde vi kosan mot Stockholm för att vara lite kulturella. Vi spenderade eftermiddagen på Historiska museet, där vi lärde oss mer om runstenar, häxor och andra spännande saker. Strax efter kl 19 klev vi på Silja Lines fartyg Galaxy för en kryss...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se