Direktlänk till inlägg 24 juni 2018

Midsommarfirande i Småland

Av Gustav & Filippa - Söndag 24 juni 22:15

                                                                 

I torsdags förmiddag styrde vi kosan mot Småland och Vimmerby, där vi har tillbringat midsommarhelgen. Vi bodde i en jättefin stuga i Astrid Lindgrens värld. Den var stor och rymlig och jättefräsch och hela området var hur mysigt som helst. Vi anlände dock senare än beräknat p g a långa bilköer, så torsdagskvällen blev ganska lugn. Vi åt en enkel middag och såg oss omkring.


På fredagen var det äntligen dags att inta Astrid Lindgrens värld. Där såg vi bl a föreställningarna Emil i Lönneberga och Bröderna Lejonhjärta. Särskilt den sistnämnda var helt fantastisk! Vi åt också pannkaksbuffé och såg en midsommarstång resas. På kvällen blev det sedan pizza till middag inne i Vimmerby innan vi gick tillbaka till stugan.


Även lördagen tillbringades i Astrid Lindgrens värld. Denna dag tittade vi mest på Pippi Långstrump, men vi såg också Madicken och Mio min Mio. Vi hann också leka lite och shoppa en del, men kl 16 var vi till sist tvungna att lämna Vimmerby och styra kosan mot Söderköping, där vi sedan spenderade natten på ett s k Bed & Breakfast. Först såg vi dock Sverige förlora mot Tyskland i fotbolls-VM. Trots den dramatiska förlusten och ett lite väl trångt boende kunde vi dock sova riktigt gott.


I dag har vi sett oss omkring i Söderköping. Vi har också ätit glass på det berömda glasscafét Smultronstället. Hela 510 kr åt vi för! Efter en liten promenad längs Göta kanal kunde vi sedan mätta och belåtna lämna Söderköping och ta oss den långa vägen hem!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Fredag 13 juli 23:30

Igår åkte vi och hämtade hem Gustav hos morfar på landet. Då passade morfar på att bjuda oss på lunch på en restaurang. Det var riktigt god mat och fin utsikt var det dessutom! I dag har dock mamma och pappa mest ägnat sig åt praktiska bestyr. Mamma ...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 11 juli 23:15

Gustav är fortfarande hos morfar, men vi andra ligger inte på latsidan bara därför. I dag har vi varit borta nästan hela dagen. Vi började med att styra kosan norrut för att besöka några gamla kyrkor. Vi var också till Örbyhus slott, där vi tog en fi...

Av Gustav & Filippa - Måndag 9 juli 23:30

I dag fick vi besök av morfar. Han fikade med oss och sedan följde Gustav med honom ut på landet för att få lite frisk luft. Vi andra stannade dock kvar i stan. Mamma och pappa hade en del att fixa i tvättstugan. I morgon får vi nämligen hem vår nya ...

Av Gustav & Filippa - Fredag 6 juli 23:00

Så var det fredag igen och till fredagar hör såklart tacos till middag! I dag var det Gustav och Filippa som tilsammans stod för matlagningen. De skar och hackade och stekte, allt under mammas vakande öga såklart. När pappa kom hem från jobbet stod m...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 4 juli 21:30

Efter en ganska lugn förmiddag tog vi bussen till Turbo i eftermiddags. Där hoppade och studsade vi sedan i flera timmar. Vi hann också ta en fika i solen och leka en stund i lekparken utanför. När vi kom hem strax innan kl 18 hade pappa fixat sin eg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se