Direktlänk till inlägg 24 juni 2018

Midsommarfirande i Småland

Av Gustav & Filippa - Söndag 24 juni 22:15

                                                                 

I torsdags förmiddag styrde vi kosan mot Småland och Vimmerby, där vi har tillbringat midsommarhelgen. Vi bodde i en jättefin stuga i Astrid Lindgrens värld. Den var stor och rymlig och jättefräsch och hela området var hur mysigt som helst. Vi anlände dock senare än beräknat p g a långa bilköer, så torsdagskvällen blev ganska lugn. Vi åt en enkel middag och såg oss omkring.


På fredagen var det äntligen dags att inta Astrid Lindgrens värld. Där såg vi bl a föreställningarna Emil i Lönneberga och Bröderna Lejonhjärta. Särskilt den sistnämnda var helt fantastisk! Vi åt också pannkaksbuffé och såg en midsommarstång resas. På kvällen blev det sedan pizza till middag inne i Vimmerby innan vi gick tillbaka till stugan.


Även lördagen tillbringades i Astrid Lindgrens värld. Denna dag tittade vi mest på Pippi Långstrump, men vi såg också Madicken och Mio min Mio. Vi hann också leka lite och shoppa en del, men kl 16 var vi till sist tvungna att lämna Vimmerby och styra kosan mot Söderköping, där vi sedan spenderade natten på ett s k Bed & Breakfast. Först såg vi dock Sverige förlora mot Tyskland i fotbolls-VM. Trots den dramatiska förlusten och ett lite väl trångt boende kunde vi dock sova riktigt gott.


I dag har vi sett oss omkring i Söderköping. Vi har också ätit glass på det berömda glasscafét Smultronstället. Hela 510 kr åt vi för! Efter en liten promenad längs Göta kanal kunde vi sedan mätta och belåtna lämna Söderköping och ta oss den långa vägen hem!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gustav & Filippa - Onsdag 19 sept 21:14

I morse försov vi oss hela familjen, utom pappa som åkte tidigt till jobbet. Vi vaknade först när en klasskompis till Gustav knackade på dörren ca kl 07.40, men då blev det minsann fart på oss och vi hann i tid till skolan ändå. Det är bra med kompis...

Av Gustav & Filippa - Lördag 15 sept 21:59

        I morse så ställde sig Gustav och Alvin och bakade chokladscones till frukost. Gustav har börjat med hemkunskap i skolan och det har uppenbarligen gett inspiration! Gott blev det, tyckte hela familjen!   Med chokladscones i magen bö...

Av Gustav & Filippa - Onsdag 12 sept 21:48

I eftermiddags var det dags för utvecklingssamtal för både Gustav och Filippa. Som vanligt såg allt bra ut. Gustav ligger på mer än godtagbara kunskaper i samtliga ämnen, men kan fortfarande jobba på att utveckla sina svar lite till. Ibland är han fö...

Av Gustav & Filippa - Tisdag 11 sept 21:57

I kväll har både Gustav och Filippa haft fotbollsträning i regnet. Den här gången gjorde det dock inte så mycket att det regnade för Gustavs lag hade nämligen besök av två spelare från stadens allsvenska lag, vilket såklart var extra kul! Medan stora...

Av Gustav & Filippa - Söndag 9 sept 23:30

I dag har hela familjen varit iväg och röstat. Eller rättare sagt, vi barn fick såklart inte rösta, men vi följde med våra kära föräldrar och gav dem stöd och såg till att de röstade rätt. Innan dess hade Filippa haft friidrottsträning och efter det ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se