Alla inlägg under augusti 2018

Av Gustav & Filippa - 17 augusti 2018 23:45

                   

I dag var mamma ledig igen, så i morse styrde vi kosan mot Furuvik hela familjen. Där mötte vi upp några kompisar och sedan spenderade vi större delen av dagen i parken. Vi började med att titta på djuren, främst apor av alla de slag. Sedan blev det tivolit för hela slanten. Där åkte vi allt och lite till, flera gånger om. Det var ganska lugnt, så vi slapp köa för det mesta. Glass hann vi också med att äta och på slutet spelade vi dessutom lite. Då lyckades Alvin vinna en stor kartong med godispåsar, vilket såklart gjorde honom både lycklig och glad. När parken stängde kl 17 styrde vi kosan hemåt för att äta mat och städa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2018 23:15

I måndags började mamma att jobba igen efter sommarlovet. Pappa har dock åter semester och det firade vi fyra med att åka till pappas stuga i Dalarna. Där har vi spenderat några roliga dagar med att bl a bada, klippa gräsmattan och fiska. Som vanligt blev det dock inget napp... På vägen hem i dag svängde vi förbi morfar som bjöd oss på fika. När mamma kom hem från jobbet var vi redan hemma och hon blev väldigt glad över att se oss igen. Det har tydligen varit lite ensamt här hemma!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2018 21:45

Så var det söndag och äntligen dags för matchspel för både Gustav och Filippa igen. Filippa och hennes lag var först ut. De hade match borta och även om det började bra så blev det till sist förlust. Tjejerna hade dock ledningen ett tag och Filippa spelade fram till två mål, vilket hon såklart var nöjd med.


Sedan var det Gustavs tur. Han och hans grabbar vann i dag, vilket såklart alltid är extra trevligt, även om nog Gustav inte tycker att det spelar så jättestor roll om det blir vinst eller förlust. Men nu är fotbollen igång på riktigt igen. Betyder det att det är höst?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2018 23:00

I eftermiddags lämnade mamma och Filippa grabbarna hemma vid sina skärmar och drog ner på stan istället. Där blev det lite shopping och asiatisk buffé, inklusive sushi, till middag på en mysig restaurang. Kl 18.15 blev det sedan film på bio, närmare bestämt Mamma Mia! Here we go again. Den var jättebra, tyckte både Filippa och mamma. När de kom hem igen höll samtliga killar i familjen fortfarande på med sina skärmar och hade tydligen haft det rätt lugnt och skönt utan tjejerna i familjen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2018 22:30

I kväll började fotbollsträningen för Gustav, Filippa och pappa igen. Egentligen var det träning redan i tisdags, men då hade vi annat för oss. Formen var inte direkt på topp, och inte konditionen heller, varken för Gustav eller Filippa. Det har ju varit en lång ooch ganska slö sommar, men om några träningar så är nog allt som vanligt igen. Det är matchspel redan i helgen, så då är det upp till bevis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 augusti 2018 23:59

I morse när vi vaknade var pappa på jobbet sedan flera timmar tillbaka. Han började ju jobba i dag igen efter att ha haft några veckors semester. Mamma och vi barn höll oss dock sysselsatta utan pappa. Filippa bakade en kladdkaka nästan helt på egen hand, som vi fikade på efter att ha ätit köttfärspirog med sallad till middag. Efter maten gick Gustav och Filippa iväg till affären och köpte chips och läsk. I kväll har vi nämligen haft filmkväll hela familjen. Vi såg filmen Dunkirk, som handlade om andra världskriget. Det var väl sådär, men mysigt hade vi det!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 augusti 2018 22:45

Igår var vi iväg på en liten båtuflykt. Vi tog färjan fram och tillbaka till Åland. På båten fikade vi, åt en jättegod buffé och shoppade såklart. Vi barn shoppade mest godis. Vi fick använda våra egna pengar, så det gällde att inte slösa för mycket!


I dag har vi tillbringat dagen hemma hela familjen. Pappa har börjat att sätta upp gipsskivor på väggarna i trappan upp till övervåningen. Det har varit lugnt med renoveringar ett tag, men nu är det alltså dags igen! På måndag börjar dock pappa att jobba igen, så vi får väl se hur långt han hinner innan jobbet åter börjar att ta ut sin rätt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 augusti 2018 22:15

Den heta sommaren fortsätter och i dag var Filippa och Alvin sugna på att svalka sig i en pool. Vår pool är dock trasig, men nöden har ingen lag, så pappa tog helt enkelt sin gamla gummibåt och blåste upp den. Sedan satt Filippa och Alvin där och svalkade sig och stänkte på varandra. Storebrorsan var dock skeptisk och valde att leka med en grannkille istället, och tur var väl det för han hade helt enkelt inte fått plats!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards