Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - 23 september 2017 23:52

Igår eftermiddag hämtade pappa och vi barn mamma på jobbet och sedan styrde vi kosan mot pappas stuga i Dalarna. När vi kom fram var det både mörkt och regnigt så sedan spenderade vi kvällen framför brasan. I dag gjorde vi i ordning stugan för vintern och sedan for vi hemåt på eftermiddagen. Det blev en snabbvisit denna gång!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 20 september 2017 23:45

Som vanligt på onsdagar var mamma och Alvin lediga i dag. Det innebar, förutom sovmorgon, även ett besök på banken och lunch inne i stan för deras del. Under tiden var det bl a skolfotografering för både Gustav och Filippa i dag. Gustav hade egentligen behövt gå till frisören innan fotograferingen, men det hanns inte med, så vi får väl se hur årets skolfoto blev!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - 18 september 2017 23:00

Så var det måndag och full fart igen. I eftermiddags hade både Gustav och Filippa utvecklingssamtal i skolan. Filippa var först ut och både mamma och pappa var på plats. Allt går som vanligt bra för Filippa i skolan. Hon är en glad liten tjej som jobbar på bra på lektionerna och överhuvudtaget verkar trivas alldeles utmärkt i skolan. Hon har mer än godtagbara kunskaper i de flesta ämnen, men vill själv lära sig mer engelska, vilket också blev ett av hennes mål för detta läsår.  När samtalet var slut gick Filippa tillbaka till fritids medan mamma och pappa gick till Gustavs utvecklingssamtal. Även för Gustav går det bra i skolan och han har mer än godtagbara kunskaper i samtliga ämnen. Han och hans killkompisar har väldigt kul ihop och har god fantasi både på rasterna och lektionerna. Även Gustavs mål blev att utveckla sin engelska under detta läsår. När samtalet var slut åkte vi direkt till dagis för att hämta Alvin. Där blev sedan mamma kvar eftersom det var föräldramöte kl 17. Full fart var ordet!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma


Av Gustav & Filippa - 17 september 2017 23:30

Runt kl 12 i dag kom smågrabbarna hem igen efter att ha spenderat helgen hos morfar. Därmed kunde Gustav gå på dagens tennisträning i sällskap med syrran. I dag drog även Alvins träning igång. Han går på bollskola på söndagar kl 15.05-15.55, precis som förra terminen. Han tyckte att det var kul att vara tillbaka och var som vanligt inte blyg av sig. Efter att ha haft upprop drog tränaren reglerna för gruppen. Hon berättade då bl a att det är viktigt att barnen har skor på sig varje träning. Då hördes en liten röst utbrista att man även måste ha kläder på sig. Det var Alvin som ville försäkra sig om att alla barn kom påklädda till träningen. När det sedan stod dribbling på schemat ställde sig Alvin först i kön och berättade för alla att det där hade han minsann tränat på hela veckan. Var han fick det ifrån förstod dock mamma inte alls. Han har ju knappt rört en boll sedan i våras, men ville väl kanske imponera på kompisarna...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 september 2017 23:30

                 

I dag var det dags för Filippas 9-årskalas för sina tjejkompisar. Morfar hämtade brorsorna igår, så Filippa fick ett kalas utan killar, om man nu inte räknar pappa som kille.


Kl 15 drog kalaset igång. Då anlände tolv glada tjejer som var riktigt kalassugna. När alla gästerna hade anlänt öppnade Filippa presenterna ute på altanen. Som tur var sken solen, precis som den brukar göra när Filippa har kalas. Filippa fick bl a massor av pyssel, en hårborste med sitt namn på, godis, smycken och ett Polly-diadem i present. Därefter blev det fika på kanelbullar, minichokladcupcakes, schackrutor, chokladbollar och syltkakor med siffran 9 på. Tårtan bestod av två rulltårtor med vispad grädde och blåbär på. När alla barn var mätta och belåtna blev det en stunds fri lek innan det var dags för jakt på guldpengar som pappa gömt ute i trädgården. Sedan fick de som ville byta in sin guldpeng mot en påse godis. Alla ville, konstigt nog. Kl 17 var kalaset över och gästerna styrde kosan hemåt.


Efter röjning och lite vila bar det in till stan för mamma, pappa och Filippa. Där väntade en god middag och sedan ett biobesök. Vi såg filmen Borg. Filippa tyckte att filmen var bra, men lyckades trots det somna när spänningen var som störst. Det är jobbigt att ha kalas!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 september 2017 22:38

   

I dag medan vi stora barn var i skolan passade mamma på att grundmåla hela trappan till övervåningen. Alvin fick stränga order om att inte gå upp dit och protesterade inte alltför mycket som tur var. Nu är hela trappan vit, men den måste grundmålas en gång till innan vi bestämmer vilken färg det ska bli på den.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 september 2017 22:33

   

I kväll tjuvstartade mamma grundmålningen av vår trappa upp till övervåningen. Två steg blev det. Förmodligen blir det fortsättning på onsdag när mamma och Alvin är ensamma hemma. Det är ju lite dumt att måla på kvällarna eftersom vi barn sover där uppe och behöver kunna ta oss både upp och ner för trappan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2017 21:05

     

Det tog över två månader, men nu är vår trappa till övervåningen äntligen helt fri från den gamla gröna plastmattan! Mamma rev bort det sista av plastmattan igår och i dag skrapade hon bort de sista limresterna. I två månader har hon ägnat sig åt att skrapa och slipa trappan, men nu är i alla fall den delen av arbetet klart. I kväll har pappa spacklat igen hål och skavanker och sedan ska trappan slipas igen. Men mamma är just nu mest glad över att hon slipper skrapa limrester framöver!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se