Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - Onsdag 13 juni 21:13

I dag började sommarlovet för Gustav. Filippa har dock fortfarande några dagar kvar på fritids och Alvin på dagis. Gustav har verkligen längtat efter den här dagen, för är man ensam hemma en hel dag kan man göra precis vad man vill, och i det här fallet blev det att spela TV-spel hela dagen. När resten av familjen kom hem strax efter kl 16 var det dock slut på det roliga och i kväll blev det något helt annat, nämligen fotbollsmatch för Gustav och hans lag. Matchen slutade 3-3 och Gustav som nog sprang mest i hela laget i cupen i helgen tog det betydligt lugnare i dag, men det måste man ju också få göra ibland.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Tisdag 12 juni 22:13

                         

I morse hade vi stora barn skolavslutning. Gustav slutade femman och Filippa trean. Alla i familjen samt morfar var med på själva avslutningsceremonien vid utescenen. Sedan gick vi till Filippas klassrum allihopa, där Filippa och hennes klasskompisar fick säga farväl till sin fröken som de har haft i tre år. Filippa och en kille i klassen fick äran att överlämna en varsin blomma och en present till fröken och hennes assistent.


Sedan var pappa tvungen att åka till jobbet, men vi andra åkte till det stora köpcentrumet med morfar, där det blev lunch och fika. På eftermiddagen tog vi det lugnt hemma, men i kväll har vi varit ute på restaurag och firat att skolan är slut för den här gången. Vi åt pizza allihopa, det var nämligen det enda som stod på menyn i kväll, och till och med Alvin fick i sig lite pizza, trots att det är emot hans principer egentligen.


När vi kom hem fick vi barn en varsin bok och 200 kr i present av mamma och pappa. De tycker tydligen att vi har kämpat på så bra det här läsåret. Gustav har inte missat en enda lektion i femman, Filippa har kämpat på utan att klaga med de nationella proven och Alvin har snart gjort sin sista dag på dagis. Det är allt värt att fira!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Måndag 11 juni 21:30

I kväll har vi haft fullt upp hela familjen. Alvin och pappa har varit på avslutning på knattefotbollsskolan. Som vanligt var det full fart och Alvin tog för sig både på planen och utanför. Samtidigt hade Filippa klassträff i en park i närheten. Där blev det fika i gröngräset för henne, Gustav och mamma och sedan blev det en spännande brännbollsmatch mellan föräldrar och barn. Då fick vi sällskap av Alvin och pappa som slängde sig in i den spännande brännbollsmatchen. Som tur var fick föräldrarna förstärkning av Gustav, som lyckades varva två gånger. På slutet blev det också lite fotboll, men hur den matchen slutade vet nog ingen...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Söndag 10 juni 21:01

I dag fortsatte fotbollscupen för både Gustav och Filippa, och pappa såklart. Mamma och Alvin hade dock annat att göra och höll sig hemma i dag. Filippa och hennes lag hade en tuff dag och inkasserade två förluster. För Gustavs lag gick det lite bättre. De vann den första matchen och spelade då jättebra, men sista matchen blev en förlust. Både Gustav och Filippa var dock glada när de kom hem och hängde inte läpp p g a förlusterna. Fotboll är ju trots allt bara fotboll!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Lördag 9 juni 23:45

I dag har det varit fotbollscup för oss stora barn hela dagen. Pappa var med på alla matcher, men även mamma och lillbrorsan var med på några och hejade på. Vädret var fint, men lite för varmt, så det var svettigt både att spela och att heja på. Gustav och hans lag vann två matcher och förlorade en, medan Filippa och hennes tjejer vann en match, spelade en oavgjord och förlorade en. Strax efter kl 18 blev det en snabb middag på Max och sedan blev mamma, Filippa och Alvin avsläppta hemma medan pappa och Gustav åkte tillbaka för en sista match. Först kl 21 var de hemma igen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Onsdag 6 juni 22:25

                                   

I dag är det Sveriges nationaldag och det har vi firat med picknick i Gamla Uppsala. Vi fick också se svenska flaggan hissas och glada pensionärer dansa i folkdräkt. Sedan tittade vi på djur och testade att gå på styltor innan det bar av till det stora köpcentrumet för lite handling av mat. När vi kom hem firade vi Gustavs namnsdag. Han fick en bok om förintelsen och ett PS4-kort att shoppa för. Därefter bar det av till grannarna för grillat till middag och hoppande på deras studsmatta. Vi hade gärna stannat längre, men tydligen är det skola och dagis i morgon? Konstigt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Lördag 2 juni 23:30

I kväll har vi stora barn haft en riktig kalaskväll! Först ut var Filippa som var bjuden på en klasskompis badkalas. Det blev bad både ute och inne och det bjöds dessutom på hamburgare till middag. Drygt fyra timmar var Filippa borta. Gustav i sin tur var bjuden på grabbkväll hos en klasskompis. Även där bjöds det på hamburgare. Annars blev det mest spel för grabbarna. Väl hemma igen blev det fotboll på TV innan det var dags att gå och lägga sig. Stackars Alvin fick nöja sig med pappas och mammas sällskap hela kvällen, men han tyckte nog att det var ganska skönt att vara ensam herre på täppan.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Onsdag 30 maj 21:15

I kväll har mamma och pappa hunnit med två skolbesök. Först var de till skolan med Filippa för att titta på hennes nationella prov i matematik och svenska. Det hade gått bra för Filippa och resten av klassen och hon hade bara några småfel. Sedan blev det lite handling av mat innan det var dags att besöka skolan igen. Kl 18.30 var det nämligen föräldramöte för Alvins förskoleklass. Då fick mamma och pappa träffa Alvins blivande fröken och de fick allmän info om skolstarten i höst. Pappa har börjat nedräkningen och nu är det inte många lämningar och hämtningar kvar på dagis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se