Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - Lördag 20 maj 22:45

Den här lördagen har vi mest ägnat åt fotboll, med blandade resultat minst sagt! Gustav och hans lag spelade en match, som de förlorade med 16-0 eller någonting ditåt. Vi slutade att räkna efter ett tag... Filippas lag spelade två matcher, där de vann en och spelade oavgjort i den andra. I den första matchen gjorde Filippa två mål, varav ett i öppet mål eftersom motståndarlagets målvakt då var borta och pysslade med annat. Men de målen räknas de också! Det var många timmar som gick åt till fotbollen denna dag, lite för många om ni frågar Alvin, som hade svårt att sitta still och heja på sina storasyskon. Det är tur att han slipper vara med på träningspassen i alla fall!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Fredag 19 maj 22:17

               

Vilket härligt sommarväder vi har haft i dag! Pappa och Alvin kunde njuta lite extra av det fina vädret eftersom de var lediga. Dagis hade nämligen stängt för planering i dag. Då passade de bl a på att äta glass och gå på Pokémon-jakt.


När mamma kom hem från jobbet blev det grillat till middag, för första gången i år på altanen. Sedan väntade en shoppingrunda för mamma, pappa och Filippa.


Snickarna har jobbat på hårt med takkupan den här veckan. I dag har de bl a gipsat och fortsatt med panelen på utsidan. Nu är det värsta jobbet gjort och vi går in i en lite lugnare fas med bygget, men fortfarande återstår en hel del, och där ligger ganska mycket på pappa.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Torsdag 18 maj 23:34

I eftermiddags var det dags för årets vårbruk på dagis. Då fick alla föräldrar jobba hårt för att göra fint på gården. Mamma brukar plantera blommor och det gjorde hon även i år, medan pappa sopade grus. Allt avslutades med korvgrillning, men sedan var vi tvungna att hasta hemåt. Både Gustav och Filippa har ju fotbollsträning på torsdagar.


I dag är det Erik-dagen, vilket Gustav heter i andranamn. Han fick därför en liten present av oss i kväll. Mamma hade skojat om att han skulle få en bok, men det blev ett medlemskap i PlayStation Plus istället, vilket Gustav tyckte var en mycket bättre present, konstigt nog!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - Onsdag 17 maj 21:23

     

Takkupan blir mindre och mindre! När snickarna började att bygga kändes allt så luftigt och stort, men sedan isoleringen kom upp igår och plyfan i dag så känns rummet mycket mindre, vilket såklart inte är så konstigt! Förutom att sätta upp plyfa har hantverkarna i dag bl a rivit bort innertaket i "hallen" på ovanvåningen och förberett för elen. Vi kommer nu att få högt i tak i "hallen" och det passar bättre till de övriga rummen, men helt plötsligt blev det en kostnad till!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Tisdag 16 maj 20:52

   

Så var det redan mitten av maj och mamma går fortfarande runt och fryser och undrar när den riktiga vårvärmen ska behaga infinna sig. En liten tröst i bedrövelsen är dock att snickarna i dag har isolerat vår takkupa, så nu är det varmare inomhus i alla fall!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Måndag 15 maj 21:16

   

Den här veckan har Filippa fått en extra rolig läxa! Hon har nämligen fått ett papper där hon ska fylla i uppgifter om när hon var bebis. Med liv och lust tog hon tag i läxan efter maten. Allra roligast var nog att välja ut ett foto på sig själv som bebis. På fredag ska hon sedan presentera detta för resten av klassen.


I övrigt går bygget med takkupan vidare. I dag har snickarna lagt på takpapp och satt upp en vindskyddsväv, så nu slipper vi ha en blå presenning på taket och man börjar faktiskt se att det ska bli en takkupa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Fredag 12 maj 20:45

         

Byggandet av vår takkupa fortskrider. I dag har hantverkarna jobbat vidare med stommen och så har de lagt isolering i taket. Nu blir det dock uppehåll över helgen och vi hoppas verkligen att det inte blir alltför kallt då. Vi har ju fortfarande ett stort hål i taket...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Onsdag 10 maj 21:01

     

Även i dag har det hänt mycket med vår utbyggnad. Hantverkarna har nu börjat med stommen, vilket gör att man i viss mån kan bilda sig en uppfattning om hur stor takkupan kommer att bli osv. Även i dag har det dock snöat. Stackars hantverkarna, de har verkligen inte haft tur med vädret!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se