Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - Måndag 12 mars 21:00

I dag har Filippa och hennes klass börjat med de nationella proven i svenska, som kommer att pågå hela våren. Dessutom ska de ha nationella prov i matematik. Filippa tar det hela med ro och tycker mest att det ska bli kul, som tur är. Hoppas att den inställningen håller i sig. Mamma vet ju att när man kommer upp i gymnasiet så är det ganska få elever som gillar nationella prov, men då är det ju också mer på allvar än i tredje klass. Nu är det mest en kontroll av att eleverna kan det de ska kunna, och inte avgörande för hela ens framtid...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Söndag 11 mars 22:50

I dag har vi haft en helt vanlig söndag här hemma. Det har bl a inneburit tennisträning för Gustav och bollskola för Alvin. Filippa har lekt med sin bästa kompis nästan hela dagen och pappa har snickrat en del nere i källaren. Lägg till det att mamma mest har ägnat sig åt tvättning och matlagning, så blev det verkligen en helt vanlig söndag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

ANNONS
Av Gustav & Filippa - Lördag 10 mars 23:15

I kväll har Gustav och pappa varit iväg på grabbkväll med fotbollslaget. Det blev pizza till mat och sedan lek både inne och ute. Lagom till mellofinalen var killarna hemma igen och sjönk ner i soffan med övriga familjen. Gustav och pappa gillade dock inte vinnarlåten, som blev Dance you off med Benjamin Ingrosso, men Filippa blev i alla fall glad, även om hon själv röstade på Shuffla med Samir & Viktor. Så var mellon slut för den här gången och vi måste hitta på andra saker att göra på lördagkvällarna!

 

/Gustav, Filippa och Alvin genom mammma

Av Gustav & Filippa - Onsdag 7 mars 20:38

I dag har mamma och Alvin varit lediga som vanligt på onsdagar. Det blev en ganska lugn dag för dem. Alvin lade bl a ett Bamse-pussel på 100 bitar helt på egen hand, vilket imponerade på mamma såklart. Så småningom kom syskonen hem och då blev det genast mer liv i luckan. Efter maten begav sig dock Filippa iväg till en kompis, där det blev gympa för hela slanten. Bra det, tyckte mamma. Det har ju varit lite si och så med träningsaktiviteter för Filippa på sistone. I kväll var dock pappa på föräldramöte för hennes fotbollslag och snart kommer de att börja träna ute igen och då vill Filippa vara med. Det borde betyda att våren är på väg, även om snön och kylan säger annat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Söndag 4 mars 22:41

Så var den här helgen över. Som vanligt gick den alldeles för fort. Helgen blev en ganska lugn historia för oss barn med tennisträning respektive bollskola för Gustav och Alvin som de mest ansträngande aktiviteterna. Pappa har jobbat en del nere i källaren med utrymmet under trappan. Där ska vi nämligen ha ett litet förråd med plats för julsaker och annat. Nu håller pappa på och bygger dörrar till detta förråd. Och som vanligt är allt lite bökigare och tar lite längre tid än vad det är tänkt...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Torsdag 1 mars 22:30

         

Så var det äntligen mars, men våren är ännu långt borta. I dag har det varit isande kyla och riktigt vinterväder. Vi lät oss dock inte nedslås av detta utan passade på att fira Alvins och Gustavs namnsdagar i kväll innan Gustavs fysträning. Vi barn gillar ju presenter och Alvin blev superglad över det Ninjago-lego som låg i hans paket. Gustav fick ett paket med skruvar, men som tur var låg det också ett PlayStation-kort i hans paket, så pappa fick tillbaka skruvarna och det var nog lika bra det. Man vet ju aldrig, kanske finns det en skruv lös någonstans!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Tisdag 27 feb 20:42

I kväll när mamma borstade tänderna på Alvin så tappade han sin andra tand. Detta hade pappa förutspått redan i morse och som vanligt fick han rätt. Tanden var den vänstra framtanden i Alvins underkäke, men han verkade inte sörja för det, utan såg genast sin chans att tjäna en guldpeng av tandfen. Nu får vi hoppas att hon hittar hit i natt, ibland har hon ju flugit vilse på vägen...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - Måndag 26 feb 20:30

Så var vardagen tillbaka igen efter en veckas sportlov. Sålunda var det skola och dagis för oss barn och arbete för mamma ooch pappa, precis som vilken måndag som helst. En sak var dock inte som vanligt, vädret! Det har varit iskallt i dag och snöat en hel del. Följaktligen var det inte helt fel med pappas värmande soppa till middag. Tydligen ska iskylan hålla i sig ett bra tag till, trots att det snart är den första vårmånaden!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Blogkeen
Följ - GUSTAVS & FILIPPAS BRAVADER - med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se